Τα ενοποιημένα συνολικά έσοδα για το 1ο εξάμηνο του 2018, ανήλθαν στα €144,4 εκατ., παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το 1ο εξάμηνο του 2017. Το έσοδο από διαφήμιση είναι βελτιωμένο κατά 6,1% ως αποτέλεσμα του διαρκώς αναβαθμιζόμενου περιεχομένου του τηλεοπτικού προγράμματος της Nova. Αντίστοιχα, αυξημένα παρουσιάζονται και τα έσοδα από τους εταιρικούς πελάτες κατά 4,6%. Το EBITDA του 1ου εξαμήνου του 2018 ανήλθε στα €17,9 εκατ., έναντι €16,1 εκατ. το 1ο εξάμηνο του 2017, αυξημένο κατά 11,4%.

 

Από εκεί και πέρα, η Nova αριθμεί 952 χιλιάδες συνδρομές λιανικής, εξυπηρετώντας 672 χιλιάδες μοναδικά νοικοκυριά, 555 χιλιάδες συνδρομητές broadband και 463 χιλιάδες συνδρομητές Pay TV λιανικής και χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο.

 

H ζήτηση και η συνδρομητική βάση στην λιανική συνεχίζουν να επηρεάζονται από τον συνδυασμό της υπερφορολόγησης του κλάδου και την χαμηλή αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

 

Επιπλέον, οι διμερείς συμβάσεις με εννέα ΠΑΕ της Super League, οδηγούν σε μείωση του κόστους δικαιωμάτων ελληνικού ποδοσφαίρου κατά 25%, ενώ το αθλητικό περιεχόμενο της Nova ενισχύεται σημαντικά με την προσθήκη του Ιταλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Forthnet, κ. Πάνος Παπαδόπουλος δήλωσε: «Παρά τη συνεχιζόμενη πίεση στο διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών και την υπερφορολόγηση στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε, πετύχαμε να βελτιώσουμε το EBITDA του εξαμήνου κατά 11,4%, εφαρμόζοντας πρόγραμμα λειτουργικής αναδιάρθρωσης της Εταιρείας.

 

Με τον πρόωρο τερματισμό της σύμβασης κεντρικής διαχείρισης της Super League από την πλευρά μας και την σύναψη διμερών εμπορικών συμφωνιών με 9 ποδοσφαιρικές ομάδες – μεταξύ των οποίων τις εμπορικότερες και πλέον ανταγωνιστικές – πετύχαμε σημαντική μείωση των σχετικών δαπανών αρχής γενομένης από την αγωνιστική σαιζόν 2018-2019, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα στους συνδρομητές μας πρόσβαση και στο Ιταλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

 

H στρατηγική μας απόφαση για χονδρική διάθεση του premium αθλητικού και κινηματογραφικού μας περιεχομένου στους τελικούς καταναλωτές μέσω περισσοτέρων παρόχων Pay TV στην Ελλάδα και την Κύπρο, αρχίζει να αποδίδει καρπούς.

 

Τέλος, με την συνεχή αναβάθμιση των OTT υπηρεσιών μας (Nova GO και  Nova On Demand) βελτιώνουμε καθημερινά την συνολική εμπειρία των συνδρομητών μας, ενώ λανσάραμε τις υπηρεσίες Nova Energy στο πλαίσιο του διαρκούς στόχου μας για ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών των ελληνικών νοικοκυριών».

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις σε 12 ρωσικές εταιρείες
Επόμενο άρθροΠρόγραμμα στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων “Πετυχαίνουμε Μαζί”