Σκληρή απάντηση στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο Κίνημα Αλλαγής έδωσε η Φώφη Γεννηματά, από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συναθροίσεις. Εξαπέλυσε πυρά και κατά της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «διατάξεις της ντροπής» που το Κίνημα Αλλαγής – όπως είπε – εμπόδισε τελικά να ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι η τελική στάση του κόμματος σε κάθε άρθρο του νομοσχεδίου θα εκτιμηθεί από τις τελικές ρυθμίσεις μέχρι το τέλος της συζήτησης.

Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να οικειοποιηθεί την ιστορία ενός άλλου πολιτικού χώρου, κάτι το οποίο χαρακτήρισε «μεγάλη ντροπή».

«Θα σας πω τι είναι ντροπή γιατί δεν έχετε το θεσμικό ανάστημα να κουνάτε σε εμένα το δάχτυλο. Ντροπή είναι να συγκυβερνάς με την ακροδεξιά και να την ενσωματώνεις. Η παράταξή μας έβαλε πλάτη για να μην ζήσει ο λαός μας την άτακτη χρεοκοπία» σημείωσε η κα. Γεννηματά και συνέχισε λέγοντας: «Ντροπή είναι να συγκυβερνάς από επιλογή με την ακροδεξιά και στη συνέχεια να την ενσωματώνεις και να υιοθετείς και τις λογικές της και τις πρακτικές της. Δεν είναι ντροπή να συμμετέχεις σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας για να μη χρεοκοπήσει η χώρα σου μετά από δύο απανωτές εκλογές. Γιατί η παράταξή μας έβαλε πλάτη για να μείνει όρθιος αυτός ο τόπος, για να μη ζήσει ο ελληνικός λαός την άτακτη χρεοκοπία και τις επιπτώσεις της.»

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι είναι «ντροπή να δίνεις στους δανειστές ενέχυρο για 99 χρόνια αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, περιοχές Natura (…), να κάνεις υποχωρήσεις στα εθνικά ζητήματα. Και βέβαια, είναι ντροπή κ. Τσίπρα, να καλύπτεις τα μαγαζιά, τα παραμάγαζα, το παραδικαστικό, τους κοριούς, το παρακράτος, τις παρακολουθήσεις, την ξεφτίλα. Γιατί; Γιατί τα γνωρίζατε. Και ή τα καθοδηγούσατε ή δεν είχατε τη δύναμη και το σθένος να τα αντιμετωπίσετε, να τα σταματήσετε» σημείωσε.

Για το νομοσχέδιο, υπογράμμισε ότι το ΚΙΝΑΛ ουσιαστικά διέσωσε το δικαίωμα στη συνάθροιση και την διαδήλωση.

«Αντί με ένα εύκολο όχι να σας δώσουμε ουσιαστικά λευκή επιταγή, όπως ο κ. Τσίπρας, αποφασίσαμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων» τόνισε η Φώφη Γεννηματά, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό.

«Πήραμε την πρωτοβουλία και διατυπώσαμε μια σειρά προτάσεων. Ασκήσαμε πίεση, αλλάξαμε ριζικά το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο, στην ουσία το ξαναγράψαμε με δημοκρατικό μελάνι», σημείωσε η κα. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζήτησε να αποσυρθεί η διάταξη για την αστική ευθύνη του οργανωτή. Ανέφερε ότι το κόμμα της κατέθεσε σχετική τροπολογία σήμερα στη Βουλή. Ζήτησε, επίσης, τη ρητή εξαίρεση των κομμάτων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων από την εφαρμογή του νομοσχεδίου.

«Η τελική μας στάση σε κάθε άρθρο του νομοσχεδίου θα εκτιμηθεί από τις τελικές ρυθμίσεις μέχρι το τέλος αυτής της συζήτησης» διευκρίνισε η Φώφη Γεννηματά.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔιπλή παρέμβαση της ΓΣΕΕ για θερμική καταπόνηση εργαζομένων και σχολικούς τροχονόμους
Επόμενο άρθροΈγινε κάτοικος Μόσχας ο Σενγκέλια