Πυρά κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής την Τρίτη.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν η οικονομία, εθνικά θέματα και όσα έρχονται στη δημοσιότητα για την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. επέκρινε την κυβέρνηση ότι κινείται με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας» και ότι επιλογή της είναι η στήριξη των ισχυρών. «Κάνει όμως λάθος η ΝΔ», είπε η κα. Γεννηματά, «αν θεωρεί ότι θα μείνει ανενόχλητη να προωθεί τη συντηρητική της ατζέντα σε βάρος των εργαζομένων, της μεσαίας τάξης και των αδύναμων».

«Χρέος της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης είναι να αποτελέσουμε εμείς το προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στην πολιτική της Δεξιάς» υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

Για τα εθνικά θέματα και την επιθετικότητα της Τουρκίας, επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι δεν πιέζει να συζητηθεί το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει λευκή επιταγή.

Η κα. Γεννηματά εξαπέλυσε δριμεία επίθεση και κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
«Οι αποκαλύψεις για μαγαζί και παραμάγαζο δεν έχουν σχέση με την προοδευτική παράταξη», είπε, προσθέτοντας ότι δεν χωρούν στη δημοκρατία θύλακες παρακράτους.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής προανήγγειλε πρωτοβουλίες για διαφάνεια και ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Σημείωσε ότι «είναι θράσος να μιλούν στον ΣΥΡΙΖΑ για νέο ’89».

Υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κρατήσει τον κ. Τσίπρα εκτός κάδρου πολιτικών ευθυνών και έκανε λόγο για προσπάθεια συμψηφισμού επειδή ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε να απαλλάξει την κυβέρνηση Καραμανλή.

Επισήμανε την αυτόνομη πορεία του κόμματος που είναι – όπως είπε – μονόδρομος για την αναγέννηση της παράταξης.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜετακινήθηκαν όλοι οι επίορκοι αστυνομικοί (video)
Επόμενο άρθροΕγκρίθηκαν διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, καθώς και ο προϋπολογισμός του 2021