Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έχει αναφερθεί αρκετές φορές στις επερχόμενες εκλογές, οι οποίες πιθανότατα θα γίνουν τη δεύτερη Κυριακή του Απριλίου, στις 9 του μήνα.

Ως αρμόδιος υπουργός μάλιστα, θα είναι αυτός που θα ετοιμάσει τη διαδικασία για την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση -την πρώτη με την απλή αναλογική.

Επιβεβαίωση μέσω… αποχαιρετισμού

Μπορεί πλέον τα στελέχη της κυβέρνησης να μην αναφέρονται σε ημερομηνίες, θέλοντας να αφήσουν την ανακοίνωσή της στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό να αποφασίζει ποια θα είναι η καταλληλότερη στιγμή για να το πράξει.

Ωστόσο, ο Μάκης Βορίδης έδωσε στη Βουλή ένα στίγμα για το πόσο κοντά είναι η ανακοίνωση των εκλογών και η διάλυση της Βουλής.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια επεξεργασίας του νομοσχεδίου για την καινοτομία στο Δημόσιο, ο κ. Βορίδης αποκάλυψε ότι αυτή θα είναι πιθανότατα η τελευταία του εισήγηση πριν τις κάλπες.

«Επειδή, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι η τελευταία εισήγηση νομοσχεδίου από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών και η τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής πριν τη διάλυση της Βουλής, να ευχαριστήσω πάρα πολύ τα μέλη της Επιτροπής για τη συνεργασία όλο αυτό το χρονικό διάστημα» σημείωσε.

Αν όχι, όμως…

Ωστόσο, κράτησε και μια επιφύλαξη, καθώς υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που οι εκλογές δεν γίνουν στο σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, όπως φημολογείται, το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να καταθέσει και το νομοσχέδιο για τον κώδικα διοικητικής διαδικασίας «το οποίο είναι έτοιμο αλλά πιθανώς δεν προφταίνουμε».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝίκος Δένδιας για ελληνοτουρκικά: Κλίμα επαναπροσέγγισης των κοινωνιών – Να δοθεί στη διπλωματία μια ευκαιρία
Επόμενο άρθροΤι έδειξαν τα δωρεάν rapid tests της Πέμπτης για τον κορωνο’ι’ό στη Μαγνησία