Τη θεσμική παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ζητά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, μετά το «θερμό» επεισόδιο που είχε εντός Κοινοβουλίου με τον βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, τον οποίο χαρακτήρισε η ίδια ως «τζάμπα μάγκα».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στην κυρία Αυγέρη, αρνούμενος να της δώσει τον λόγο. Μάλιστα, την χαρακτήρισε «ανύπαρκτη»…

«Είσαι για πολύ μεγάλο…», της είπε κάποια στιγμή ο Βασίλης Οικονόμου, κάνοντας και μια χαρακτηριστική χειρονομία, με την Δώρα Αυγέρη να θέτει ζήτημα μομφής.

Η σύγκρουση προκλήθηκε για την διαδικασία που θα ακολουθήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου, ενώ ο διάλογος που διημείφθη έχει ως εξής:

Β. Οικονόμου: Δεν δικαιούστε να ομιλείτε, δεν είστε τακτική στην επιτροπή μας

Δ. Αυγέρη: Δεν δικαιούμαι; Από πού και ως πού;

Β. Οικονόμου: Δεν δικαιούστε να ομιλείτε… Δεν είστε τακτική στην επιτροπή.

Διαμαρτυρίες από την Δώρα Αυγέρη.

Β. Οικονόμου: Δεν δικαιούστε. Είστε για πολλά εσείς… Είσαι ανύπαρκτη στην επιτροπή και ήρθες να δημιουργήσεις εντυπώσεις.

Δ. Αυγέρη: Θέτω θέμα μομφής στο πρόσωπό σας

Β. Οικονόμου: Θέσε ό,τι θέλεις, η διαδικασία συνεχίζεται.

Η Δώρα Αυγέρη, με ανάρτησή της στο Facebook, τόνισε ότι σε «ρόλο ‘τζάμπα μάγκα’ ο Β. Οικονόμου τραμπουκίζει από τη θέση του προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων. Άκρως αντικοινοβουλευτική και αντιθεσμική, η προσωπική επίθεσή του. Δεν προσέβαλε μόνο μια βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και την ίδια τη Βουλή των Ελλήνων», σημείωσε η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσέθεσε: «Με το καλησπέρα της έναρξης της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, της οποίας είναι πρόεδρος. Θα υπάρξει θεσμική παρέμβαση του προέδρου της Βουλής;».

Για «σεξιστικό οχετό» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Το συμβάν σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «ο κ. Οικονόμου, ο άνθρωπος που προσέβαλε τους πολίτες αποκαλώντας τους ‘τζαμπατζήδες’, σήμερα φρόντισε να επιβεβαιώσει ότι δεν έχει όρια στη χυδαιότητά του».

«Είσαι για πολύ μεγάλο…» είπε στη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δώρα Αυγέρη, κάνοντας ανάλογες χειρονομίες, προσέθεσε η Κουμουνδούρου.

Και έκανε λόγο για «σεξιστικό οχετό του κυρίου Οικονόμου», που «θα έπρεπε να σημάνει την αυτόματη αποπομπή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας».

«Απαιτούμε ο κ. Μητσοτάκης να πράξει άμεσα το αυτονόητο», σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓηροκομείο στα Χανιά: Εξοργιστική αποκάλυψη – Άλλαξε όνομα και συνεχίζει τη λειτουργία του
Επόμενο άρθροΠου και ποιες ώρες θα γίνουν διακοπές ρεύματος την Παρασκευή 6 Μα’ί’ου στη Μαγνησία