Την κατάθεση στη Βουλή, την ερχόμενη εβδομάδα, νέων μέτρων στήριξης των πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την τοποθέτησή του στην επερώτηση του Κινήματος Αλλαγής για το Ταμείο Ανάκαμψης.

O κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθουν προς ψήφιση ρυθμίσεις που αφορούν στην κάλυψη των πάγιων δαπανών των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία, αλλά και στην κάλυψη του 80% των ενοικίων των καταστημάτων, καθώς και ρυθμίσεις για επιταγές.

Όπως εξήγησε, το μέτρο θα αφορά τις καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες που πραγματοποίησαν οι επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς και οι οποίες δεν καλύφθηκαν ούτε από τα κέρδη ούτε από άλλες πηγές.

«Δεν έχετε λευκή επιταγή» επισήμανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας, ότι δεν είναι αισιόδοξη για την αξιοποίηση των κονδυλίων. Η κ. Γεννηματά περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην ελληνική οικονομία και όσον αφορά τα 70 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης, πρότεινε, το 50% σε βάθος τετραετίας να δοθεί στις επενδύσεις για την ανάπτυξη της χώρας, το 20% για την ολοκλήρωση των δημόσιων υποδομών και την ενίσχυση του ΕΣΥ, το 10% σε μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και το 20% σε πρόσθετα μέτρα, με αφορμή την πανδημία.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗμερίδα για το Λιανικό Εμπόριο από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΧανιά: Προφυλακίστηκε ο 47χρονος Νορβηγός που δολοφόνησε τη σύντροφό του