Άναψαν τα αίματα στη βουλή, όπου ο πρωθυπουργός είχε έντονη αντιπαράθεση με τους πολιτικούς αρχηγούς κατά τη συζήτηση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου, το οποίο τελικά ψηφίστηκε με ονομαστική ψηφοφορία. Η αντιπολίτευση αποδίδει πολιτικές σκοπιμότητες και εξυπηρέτηση συμφερόντων στην κυβέρνηση, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τις νέες ρυθμίσεις μοχλό ευημερίας με οικολογικό πρόσημο.

Η ευημερία με οικολογικό πρόσημο είναι κεντρική προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση βιάζεται να εφαρμόσει αυτήν την πολιτική για να πετύχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Μετάβασης για τη Δυτική Μακεδονία και για την Πελοπόννησο. Και η απεξάρτηση από το ρυπογόνο λιγνίτη θα γίνει -όπως είπε- το θεμέλιο για μία νέα ζωή σε αυτές τις δύο περιοχές, με ένα καινούργιο παραγωγικό μοντέλο, με πολλές δουλειές και μεγαλύτερες προοπτικές.

«Η μετατροπή της πράσινης οικονομίας σε ατμομηχανή ανάπτυξης αποτελεί λοιπόν συνεχή και συνεπή επιλογή μου», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία στη Βουλή ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

«Εξαιτίας όσων είπα εισαγωγικά για τον τρόπο νομοθέτησης και ακριβώς επειδή δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε το μήνυμα ότι αυτή η διαδικασία της επιστολικής ψήφου, παραβιάζοντας και το Σύνταγμα και τον Κανονισμό, αλλά και της διαδικασίας-εξπρές κρίσιμων νομοσχεδίων, μπορεί να συνεχιστεί, είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω ότι δεν θα τη νομιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία». «Γιατί», είπε, «δεν θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι χωρίς τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να καταστρατηγούνται θεσμικές διαδικασίες και κοινοβουλευτικές λειτουργίες, γιατί είναι ζήτημα δημοκρατίας». «Θα αποχωρήσουμε από τη διαδικασία και ελπίζω να είναι η πρώτη και τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο», τόνισε.

«Ο κ. Τσίπρας είναι απών. Από την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών, ιδίως σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία που και η Ελλάδα δίνει τη παγκόσμια μάχη απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε ανακοίνωση – απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Πέτσας κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα για τη σημερινή του απουσία από τη Βουλή λέγοντας ότι»αντί να συμβάλει εποικοδομητικά στο διάλογο για μια πιο περιβαλλοντικά φιλική και βιώσιμη ανάπτυξη, επέλεξε να αποχωρήσει από τη Βουλή» και κατέληξε: «Και ύστερα αναρωτιέται γιατί όσα λέει δεν τα ακούει κανείς. Γιατί και σήμερα με την αποχώρησή του απέδειξε ότι δεν έχει τίποτα να πει. Τα άδεια έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η φωτογραφία της απουσίας πολιτικής».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Κ. Κωνσταντόπουλος

Σχετικές ειδήσεις: Σήμερα η ψήφιση του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου-Κ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητά μας η ευημερία με οικολογικό πρόσημο

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠληρώνουν για Τουπάν, Εμπάκουε, Άτιτς, Χάτσερ και Σοκ Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ηρακλής
Επόμενο άρθροΑρνητικά όλα τα τεστ, αρχίζουν οι προπονήσεις