Επίθεση κατά του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου εξαπολύουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με αφορμή τις τοποθετήσεις του κ. Καμμένου στις ΗΠΑ και τη διάψευση δημοσιεύματος ότι συνομίλησε με τον πρωθυπουργό.

 

«Δεν είναι υπουργός α λα καρτ. Με τις δηλώσεις του, τον υποτελή φιλοαμερικανισμό του και τις επινοήσεις για άξονες στο πλαίσιο ενός “ψυχρού” βαλκανικού πολέμου επιβαρύνει τη διεθνή θέση της χώρας και δοκιμάζει την κυβερνητική συνοχή. Είναι χίμαιρα και μάλιστα επικίνδυνη και αυτοκαταστροφική για τον ίδιο να θέλει να το παίξει Έλληνας Σαλβίνι ή Όρμπαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πάρει τα μέτρα του» δηλώνει χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

 

«Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εξωτερικών υποστηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και προεξοφλούν την ψήφισή της από τη Βουλή, τόσο ο υπουργός Άμυνας αναζητά τρόπους να διαφοροποιηθεί και να κάνει θόρυβο. Το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται δεν δικαιολογεί όμως τίποτα από όσα επινοεί. Αντίθετα εντείνει τον φαύλο κύκλο στον οποίο βρίσκεται. Η κρίση του κ. Καμμένου δεν μπορεί να γίνει και κρίση της κυβέρνησης. Όσο νωρίτερα το καταλάβει, τόσο ο κ. Καμμένος όσο και η αντιπολίτευση, τόσο καλύτερα για όλους» αναφέρει η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

 

Από την πλευρά της η Σία Αναγνωστοπούλου τονίζει ότι «η εξωτερική πολιτική διαμορφώνεται μόνο από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών».

 

«Δυστυχώς ο κ. Καμμένος δεν κατανοεί πλέον τον ρόλο του ως μέλος της κυβέρνησης, αλλά ως ένας ιδιότυπος ανεξάρτητος κυβερνητικός εταίρος. Είναι προφανές ότι η σύγχυση του κ. Καμμένου σχετικά με τον ρόλο του προκύπτει από την πολιτική του αγωνία για την επόμενη ημέρα αλλά και την αδυναμία κατανόησης των πραγματικών συμφερόντων της χώρας μας σχετικά με την εξωτερική της πολιτική» αναφέρει η Θεοδώρα Τζάκρη.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin ο Πάνος Καμμένος
Επόμενο άρθροΔιαμάχη Βορρά-Νότου στις Βρυξέλλες για τον ESM