Εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Οικολογικά Σχολεία» συνδιοργανώνει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) μαζί με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας.

 

Η τελετή θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138), το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 από τις 10.00 έως τις 14.30. Κατά την διάρκεια της θα βραβευτούν 121 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα για την επιτυχημένη δράση τους στο δίκτυο.

 

Στην εκδήλωση μαθητές, εκπρόσωποι των Περιβαλλοντικών Ομάδων, θα παρουσιάσουν τη δράση τους, μέσω δρώμενων. Θα συμμετάσχουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς από όλη την Ελλάδα. Λόγω της συμμετοχής παιδιών διαφορετικών ηλικιών το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί σε δύο διαφορετικά επίπεδα ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών.

 

Μάλιστα, στο τέλος της εκδήλωσης τα σχολεία που συμμετέχουν επιτυχημένα περισσότερα από δύο χρόνια στο Δίκτυο, θα παραλάβουν τη Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων την οποία θα αναρτήσουν στο σχολείο τους.

 

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί ιδιαίτερης σημασίας για την Εταιρία, τη Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου και φυσικά για όλη τη σχολική κοινότητα (μαθητές και εκπαιδευτικούς), αφού φέτος το Δίκτυο συμπληρώνει 25 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας του.

 

Σημειώνεται ότι το Διεθνές Θεματικό Δίκτυο ΠΕ «Οικολογικά Σχολεία» ξεκίνησε στην Ελλάδα το 1994 με χειριστή και συντονιστή στην Ελλάδα την ΕΕΠΦ. Στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή στάσης των μαθητών σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, όπως και η ενθάρρυνση της συνεργασίας μεταξύ μαθητών, καθηγητών, γονέων και της τοπικής κοινωνίας για την επίτευξη αποτελεσματικότερης περιβαλλοντικής δράσης.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝέο κεφάλαιο για την εταιρεία
Επόμενο άρθρο16,7% αύξηση τιμών στα ξενοδοχεία της Αθήνας φέτος