Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι δέχεται από χθες αιτήσεις για το βραβείο δημοσιογραφίας «Lorenzo Natali» που απονέμεται σε δημοσιογράφους που αρθρογραφούν συστηματικά και με επιτυχία για θέματα που αφορούν στην εξάλειψη της φτώχειας και την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση της βιώσιμης ανάπτυξης.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αιτήσεις γίνονται, από τις 18 Φεβρουαρίου έως τις 14 Απριλίου, για το επιγραμμικό, το έντυπο και το οπτικοακουστικό έργο.

 

“Η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων σ’ αυτόν τον κόσμο ζει σε αναπτυσσόμενες χώρες και έχουμε δεσμευτεί να μην αφήσουμε κανέναν στο περιθώριο. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι όλοι μπορούν να ζουν με ασφάλεια, υγεία και ευημερία. Υπάρχουν διαφορετικές πραγματικότητες ανά την υφήλιο και τα μέσα ενημέρωσης βρίσκονται εδώ για να μας κάνουν να τις δούμε”, δήλωσε ο Επίτροπος Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης κ. Νέβεν Μίμιτσα.

”Το βραβείο Lorenzo Natalia Media είναι το βραβείο για τους δημοσιογράφους που έχουν ως αποτέλεσμα να μας ενθαρρύνουν να αναλάβουμε δράση για ένα καλύτερο αύριο”, κατέληξε ο επίτροπος.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔεν με αφορά καμιά άθλια φιλολογία, μεθόδευση ή εργαλειοποίηση
Επόμενο άρθροΜείωσε τη ζήτηση καφέ στην Ελλάδα η αύξηση φόρου