Ποιες διακρίσεις κατέκτησαν οι κορυφαίοι του είδους

 

Πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα τα βραβεία Lloyd’s Awards που συγκεντρώνουν και ενώνουν όλη την «οικογένεια» της ελληνικής ναυτιλίας. Παλιά και νέα γενιά των εφοπλιστών της χώρας και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ναυτιλίας ήταν όλοι στην ξεχωριστή βραδιά των βραβείων.

 

Παρόντες όλοι οι κορυφαίοι παράγοντες της ελληνικής ναυτιλίας μεταξύ άλλων ο Γιώργος Προκοπίου, ο Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, ο Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ο Λου Κολλάκης ο Αδαμάντιος Πολέμης κ.ά.

 

Ξεχώρισε επίσης ο Πάρης Κασιδόκωστας Λάτσης που κέρδισε το βραβείο Νέας Γενιάς (New Generation Shipping Award) το οποίο είναι ανοιχτό σε προσωπικότητες της ναυτιλίας, ηλικίας έως 40 ετών. Ο Πάρης Καδιδόκωστας ηγείται της ναυτιλιακής εταιρείας του Ομίλου, της Latsco, από το 2012. Έχει διαφοροποιήσει το αποτύπωμα της οικογένειας στη ναυτιλία, επενδύοντας προσωπικά σε κοινοπραξίες τόσο με πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, όσο και πετρελαιοφόρα αργού πετρελαίου. Η ναυτιλιακή εταιρεία της οικογένειας Λάτση, διαθέτει πλέον στόλο, ο οποίος αποτελείται από 27 πλοία. Η εταιρεία, πριν εισέλθει στην νέα εποχή διέθετε το 2009 στόλο με εννέα μόλις πλοία.

 

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα η βράβευση αυτή από τους Lloyd’s που έχουν παράδοση στη ναυτιλιακή βιομηχανία τριών αιώνων. Πριν από έξι χρόνια όταν ανέλαβα να συνεχίσω την κληρονομιά του παππού μου, του καπετάνιου Γιάννη Λάτση δεν φανταζόμουνα ότι θα βρισκόμουν σήμερα εδώ ανάμεσα σε τόσο μεγάλους πλοιοκτήτες. Είναι πραγματική τιμή. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους όσοι εργάζονται για τη Latsco και τη CMM, για την αφοσίωσή τους και την ομαδική δουλειά που κάνουν, χωρίς εκείνους τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί.

 

Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τη μητέρα μου που με υποστήριξε και με υποστηρίζει , τον πατέρα μου , τη γιαγιά μου η οποία με εμπνέει. Αφιερώνω το βραβείο αυτό σε όλους τους νέους σε ηλικία Έλληνες πλοιοκτήτες και στην συνέχιση της μεγάλης κληρονομιάς και παράδοσης. Η Ελλάδα θα έχει ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στη ναυτιλία».

 

Στον Συμεών Παληό, απονεμήθηκε το Βραβείο Επιτεύγματος Ζωής ( Lloyd’s List / Propeller Club Lifetime Achievement Award) για την επί 50 χρόνια παρουσία του στην ναυτιλαική βιοηχανία. Επικεφαλής της εισηγμένης στη χρηματιστηριακή αγορά Diana Shipping η οποία διαθέτει στόλο από 50 μεγάλα φορτηγά πλοία αλλά και της επίσης εισηγμένη από το 2010 Diana Containerships.

 

Το βραβείο «Ναυτιλιακός Newsmaker της Χρονιάς» δόθηκε στην Αγγελική Φράγκου. Με πέντε εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες στο χρηματιστήριο, έχει στόλο με πάνω από 200 πλοία ιδιόκτητα ή υπό διαχείριση. Ο Όμιλος Navios έχει ιστορία 70 χρόνων. Από βδομάδα η εισηγμένη στον χρηματιστήριο του Όσλο ναυτιλιακή Navios Containership μπαίνει στην αμερικανική χρηματαγορά στο Nasdaq. Είναι μία από τις 20 μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες με πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο.

 

” Προσωπικότητα της Χρονιάς στην Ελληνική Ναυτιλία ” αναδείχθηκε ο Γιάννης Πλατσιδάκης. Το όνομά του βρίσκεται στο Top 100 της Lloyd’s List μαζί με τα κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας ναυτιλίας, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και 12 Ελληνες πλοιοκτήτες. Ο ίδιος δεν έχει πλοία ούτε είναι εφοπλιστής. Είναι, όμως, πρόεδρος της Ιntercargo, της Διεθνούς Ενωσης Πλοιοκτητών Ξηρού Φορτίου και Managing Director της Anangel Maritime του ομίλου Αγγελικούση.

 

Το Βραβείο Lloyd’s List Intelligence Big Data Award δόθηκε στον Ιωάννη Μαρτίνο. Το 2014 ίδρυσε τη δική του εταιρεία την Signal Maritime όπου συνδυάζει την ενέργεια ενός starup με ενός έμπειρου παίκτη της βιομηχανίας. Σπούδασε μηχανολόγος ενώ πήρε πτυχία και στην αεροδιαστημική μηχανική απόφοιτος του ΜΙΤ και του Tafts.

 

Ως Επιβατηγό Εταιρεία της Χρονιάς(Passenger Line of the Year) βραβεύτηκε η Seajets με τον Μάριο Ηλιόπουλου να δηλώνει υπερήφανος που ο Όμιλος βρίσκεται πλέον στο υψηλότερο σκαλοπάτι. «Η μεγάλη ιδέα που είχαμε στο ξεκίνημά μας έγινε πραγματικότητα. Ήταν ένα καλύτερο αύριο για την ελληνική ακτοπλοία και τον τουρισμό».

 

Το βραβείο Piraeus International Center απονεμήθηκε στο Propeller Club of Piraeus.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠρος παράταση ο νόμος Κατσέλη
Επόμενο άρθρο«Δεν λύνουμε το Μακεδονικό προς χάριν τρίτων»