Βρετανοί και ευρωπαίοι αξιωματούχοι συζητούν την πιθανότητα να παρατείνουν την επίσημη διαδικασία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, εν μέσω φόβων ότι η συμφωνία που έκλεισε η βρετανίδα Πρωθυπουργός με την ΕΕ δεν θα εγκριθεί μέχρι τις 29 Μαρτίου, όπως μεταδίδει η Daily Telegraph.

 

Επικαλούμενη τρεις ευρωπαϊκές πηγές, σημειώνει ότι ίσως υπάρξει παράταση του Αρθρου 50.

 

Ωστόσο, κατά καιρούς, η Τερέζα Μέι, η βρετανίδα Πρωθυπουργός, έχει αποκλείσει μία τέτοια πιθανότητα. Εχει πάντως προειδοποιήσει το κοινοβούλιο ότι εάν απορρίψουν τη συμφωνία της, θα μπορούσε να καθυστερήσει το Brexit ή να αποχωρήσει η χώρα χωρίς συμφωνία.

 

Ιρλανδία: Δεν θα εμποδίσουμε καθυστέρηση του Brexit

 

Η Ιρλανδία δεν θα μπλοκάρει τη Βρετανία σε περίπτωση που υποβάλλει αίτημα για να καθυστερήσει την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά θα εναπόκειται στην ΕΕ συνολικά να αποφασίσει, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, την Τρίτη.

 

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο Simon Coveney σημείωσε ότι «εάν πρόκειται σε κάποια στιγμή στο μέλλον η βρετανική κυβέρνηση να ζητήσει παράταση του Άρθρου 50, τότε αυτό θα είναι κάτι που θα πρέπει να εξεταστεί σε επίπεδο ΕΕ».

 

Πρόσθεσε ότι “σίγουρα από την οπτική της Ιρλανδίας, εάν κάτι τέτοιο συμβεί, δεν θα σταθούμε εμπόδιο”.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤο διαστημικό τηλεσκόπιο TESS ανακάλυψε και τρίτο εξωπλανήτη
Επόμενο άρθροΕπιστροφή των μαμούθ σε 20 χρόνια οραματίζονται Ρώσοι ειδικοί!