Τι δήλωσε ο υπουργός ΠΕΝ Κώστας Σκρέκας πριν το συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. Αισιοδοξία για συμφωνία στο σχέδιο της Κομισιόν περί μείωσης της κατανάλωσης φυσικού αερίου.

Δύο προτάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για υποφερτές τιμές στο ρεύμα των Ευρωπαίων πολιτών καθώς και για τη στήριξη της βιομηχανίας σε περίπτωση ανάγκης περικοπής της κατανάλωσης αερίου, παρουσιάζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκας, στο συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε.

Από τις Βρυξέλλες ο Κώστας Σκρέκας και λίγο πριν εισέλθει στη σύνοδο των 27 υπουργών έκανε γνωστές τις πρωτοβουλίες της Αθήνας που αφορούν στο ενεργειακό κόστος νοικοκυριών κι επιχειρήσεων καθώς και στην αποζημίωση των βιομηχανιών που θα χρειαστεί να μειώσουν τη χρήση του φυσικού αερίου: «Σήμερα θα συζητήσουμε την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού που θα αποζημιώνει τις βιομηχανίες για μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου», είπε αναφερόμενος στη δεύτερη πρόταση και συνέχισε αναγγέλλοντας την πρώτη πρωτοβουλία της Αθήνας: «Θα παρουσιάσουμε έναν νέο πανευρωπαϊκό μηχανισμό που θα υπολογίζει το πραγματικό κόστος ρεύματος αποσυνδέοντας το αέριο από την ηλεκτρική ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκρέκας: Τα νέα τιμολόγια ρεύματος για τον Αύγουστο

Ο μηχανισμός αυτός υπολογίζει το πραγματικό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας και διασφαλίζει υποφερτές τιμές για νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις», εξήγησε ο Σκρέκας

Προς συμφωνία για τον «κόφτη»

Ο Κώστας Σκρέκας εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στα 27 κράτη – μέλη πάνω στο σχέδιο της Κομισιόν που προβλέπει τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου: «Είμαστε σίγουροι ότι θα καταλήξουμε σε έναν κανονισμό που θα καλύψει τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες των κρατών μελών σχετικά με την ανάγκη μείωσης της κατανάλωσης αερίου και της απεξάρτησης από το ρωσικό αέριο», είπε ο Έλληνας υπουργός για να υπογραμμίσει: «Σήμερα το συμβούλιο υπουργών Ενέργειας θα στείλει ισχυρό μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης απέναντι στο ρωσικό εκβιασμό»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΛάρισα: 53χρονος αυτοκτόνησε πηδώντας από την ταράτσα του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου
Επόμενο άρθροΚαιρός: Μετά τον καύσωνα έρχονται επικίνδυνα μπουρίνια και καταιγίδες – Πού και πότε θα «χτυπήσουν»