Συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις στην έκτακτη Σύνοδο των Βρυξελλών, καθώς παραμένει αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον κοινοτικό προϋπολογισμό της περιόδου 2021-2027.

Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους ηγέτες προκειμένου να κατατεθεί νέα συμβιβαστική πρόταση, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για νέα Σύνοδο στις αρχές Μαρτίου. Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η νέα συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σαρλ Μισέλ.

Ο πρωθυπουργός συμμετείχε στη συνάντηση των χωρών της Συνοχής, καθώς και σε εξαμερή με τους ηγέτες Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας, με την Ελλάδα να έχει συμμαχήσει με Ιταλία και Ισπανία για να μη μειωθούν κονδύλια για το μεταναστευτικό και με τη Γαλλία για να μη μειωθούν τα κονδύλια για την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επιμείνει στην ανάγκη αύξησης του συνολικού προϋπολογισμού. «Δεν μπορούμε να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα», είπε ο Πρωθυπουργός στη χθεσινή του παρέμβαση και επισήμανε:

«Είναι απαραίτητο να βολιδοσκοπηθούν οι προθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή σύγκλιση μεταξύ των προτάσεων των δύο τόσο σημαντικών για το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα οργάνων. Δεν πρέπει να εμφανιστούμε ως νέοι αλχημιστές», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, ο πρωθυπουργός σημείωσε, ότι οι περικοπές δεν είναι σωστές και κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση από τις προσδοκίες των πολιτών.

Ως προς την Πολιτική Συνοχής, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι αποτελεί «σημείο αναφοράς» και όχι απλά μεταφορά πόρων από τις πλούσιες χώρες προς τις φτωχότερες.

Υπογράμμισε δε, πως ενώ οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί, δίνουν στην Ελλάδα αυξημένους πόρους, στο σύνολό τους δεν επαρκούν για να καλύψουν τις επιπτώσεις που άφησε η κρίση στη χώρα.

Πηγή: ΕΡΤ1

Σχετική είδηση: Σκληρή μάχη στις Βρυξέλλες για τον κοινοτικό προϋπολογισμό-Βαρβιτσιώτης: Μεγάλη η απόσταση μεταξύ των χωρών (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧάνει τον Καντέ για τρεις εβδομάδες η Τσέλσι
Επόμενο άρθροΕννέα υποψήφιοι για τη ΔΕΠΑ Υποδομών – Ποια είναι τα ονόματα