Ένα ολόκληρο  Boeing 747 σκοπεύει να βυθίσει το Μπαχρέιν στον Περσικό Κόλπο ώστε να προσελκύσει λάτρεις του καταδυτικού τουρισμού από όλον τον κόσμο, που θα έχουν έτσι την δυνατότητα το φετινό καλοκαίρι να απολαύσουν ένα ασυνήθιστο  «υποβρύχιο θεματικό πάρκο» 100.000 τετραγωνικών μέτρων.

 

Το παροπλισμένο και ειδικά προετοιμασμένο Boeing 747, μήκους 70 μέτρων, θα βρίσκεται στο επίκεντρο του υποβρύχιου έργου, που αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ του Ανωτάτου Συμβουλίου για το Περιβάλλον, της Αρχής Τουρισμού και Εκθέσεων του Μπαχρέιν (BTEA) και του ιδιωτικού τομέα. Ο χώρος των καταδύσεων θα περιλαμβάνει επίσης ένα αντίγραφο σπιτιού εμπόρου μαργαριταριών, τεχνητούς κοραλλιογενείς υφάλους και γλυπτά.

 

Κάποιοι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν την αντίθεση τους για το έργο, καθώς όπως υποστηρίζουν οι κοραλλιογενείς υφάλοι δεν είναι πάντα φιλικοί για το υποθαλάσσιο περιβάλλον. Υλικά όπως ο χαλκός, κράματα χαλκού, το αλουμίνιο, ο μόλυβδος και ο χάλυβας, καθώς επίσης και οι πετρελαϊκοί υδρογονάνθρακες μπορούν υποστηρίζουν να υποστούν διάβρωση και να επηρεάσουν τους γύρω θαλάσσιους οργανισμούς.

 

Οι σχεδιαστές του έργου από την πλευρά τους αναφέρουν πως το νέο αξιοθέατο του Μπαχρέιν θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον – προωθώντας την ανάπτυξη της θαλάσσιας ζωής.

 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αρχής Τουρισμού του Μπαχρέιν, το αεροσκάφος θα είναι ειδικά προετοιμασμένο προτού βυθιστεί στο νερό, καθώς όλες οι επιφάνειες του αεροσκάφους θα υποβληθούν σε πλύση υψηλής πίεσης με φιλικά προς το περιβάλλον βιολογικά καθαριστικά απορρυπαντικά για να διασφαλιστεί ότι όλα τα επιχρίσματα μετά την παραγωγή, όπως επίσης και το πετρέλαιο και η βρωμιά θα αφαιρεθούν.

 

Τέλος, επισημαίνεται ότι αφιερώθηκε τεράστιος χρόνος για την αφαίρεση όλων των καλωδίων, όλων των υδραυλικών συστημάτων και των συστημάτων καυσίμων, όλων των συγκολλήσεων, της μόνωσης, των πλαστικών, ελαστικών, χημικών ή άλλων πιθανών τοξικών ουσιών.

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΥπόδειγμα η Συμφωνία των Πρεσπών
Επόμενο άρθροΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ευθύνονται για τη διάλυση του Ποταμιού