Σε δυο μέρες, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, θα κάνει πρεμιέρα το πετρέλαιο θέρμανσης και οι παραγγελίες στο νομό της Μαγνησίας είναι λιγοστές, παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες έχουν αλλάξει και οι θερμοκρασίες είναι φθινοπωρινές.
Η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Μαγνησίας Βάσω Κοντοχρήστου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ Βόλου “Με το βλέμμα στην πόλη”, εξέφρασε τον προβληματισμό της και ανέλυσε την κατάσταση και τους λόγους της κούρσας ανόδου των καυσίμων.

Η τιμή μονάδας του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να είναι 30-40% πάνω σε σχέση με τις περσινές τιμές και συγκεκριμένα αναμένεται να κινηθεί στο 1,20 το λίτρο έναντι των 0,90λεπτών που ήταν πέρσι. Αυτή η τιμή αφορά την ηπειρωτική χώρα, γιατί στα νησιά και των Σποράδων στο 1,30€ έναντι 1€ το 2020. Αν προσθέσουμε και τις καιρικές συνθήκες, οι οποίες θα μας κάνουν να αναζητήσουμε την ζέστη νωρίτερα σε σχέση με πέρσι (ήπιος και ζεστός ο περσινός χειμώνας, κρύο έκανε Μάρτιο- Απρίλιο), τότε πολλοί θα είναι εκείνοι οι πολίτες που δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στο αυξημένο κόστος θέρμανσης.

Προηγούμενο άρθροΜπακογιάννης – Θα δώσουμε στην Πανεπιστημίου την αίσθηση ενός ευρωπαϊκού βουλεβάρτου
Επόμενο άρθροΚαιρός – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία Μπάλλος – Ανησυχία για νέα πλημμυρικά φαινόμενα