“Θέλω να παρακολουθήσω κλειστό πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ”, δήλωσε χθες στον εισαγγελέα ο 29χρονος χρήστης που έκλεψε την τηλεόραση της θείας του, ενώ για να κλέψει τσάντες έσερνε καθαρίστρια στις πρώην σχολές του ΟΑΕΔ στο πάτωμα , η οποία προσπαθούσε να τον σταματήσει.

Ο νεαρός οδηγήθηκε χθες στα δικαστήρια Βόλου και ισχυρίστηκε πως πήρε την τηλεόραση της θείας του επειδή του ανήκε καθώς την είχε αγοράσει ο ίδιος με δόσεις. Υποστηρίζει πως επισκέφτηκε τις πρώην σχολές του ΟΑΕΔ για να δει την κοπελιά του και ισχυρίζεται πως πήρε τις τσάντες γιατί δεν φαντάστηκε πως ανήκαν σε κάποιους, μιας και τις είδε κάπου αφημένες.

Ο ίδιος δράστης έκλεψε την περασμένη Δευτέρα τις τσάντες από δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία μαθήτρια. Οταν προχθές το μεσημέρι αφέθηκε ελεύθερος μετά τις κλοπές τσαντών στο δρόμο, συνέχισε με “εισβολή” στο σπίτι της θείας του και στον ΟΑΕΔ.

Η θεία του 29χρονου ηλικίας 59 ετών που τον είδε να φεύγει από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία και αντελήφθη τι συνέβη, ειδοποίησε την Αστυνομία.

Ο ανιψιός της έσπασε το τζάμι της μπαλκονόπορτας της μονοκατοικίας της και αφού μπήκε στο σπίτι, άρπαξε την τηλεόρασή της και απομακρύνθηκε.

Λίγη ωρα αργότερ εισέβαλε στις σχολές του ΟΑΕΔ .Ο δράστης εισήλθε από την ανοιχτή κεντρική είσοδο και αφού διέρρηξε την εσωτερική πόρτα βοηθητικού δωματίου του προσωπικού καθαριότητας στον πρώτο όροφο, σπάζοντάς την, αφαίρεσε δύο γυναικείες τσάντες με το περιεχόμενο τους αντίστοιχα που είχαν εναποθέσει στο σημείο ισάριθμες καθαρίστριες, ηλικίας 44 ετών και 48 ετών, που εργάζονταν την στιγμή εκείνη.

Όμως, κατά την απομάκρυνσή του από το κτίριο, έχοντας τις αφαιρεθείσες τσάντες στην κατοχή του, έγινε αντιληπτός για το λόγο αυτό, από τις παθούσες. Η 48χρονη έτρεξε να τον σταματήσει. Επιασε την τσάντα της που ο 29χρονος φορούσε χιαστή για την πάρει και εκείνος απωθώντας την, την έσπρωξε ρίχνοντάς την στο πάτωμα.

Η γυναίκα συνέχισε ωστόσο να κρατάει τη τσάντα και εκείνος την έσερνε στον διάδρομο μέχρι τη σκάλα.

Ο 29χρονος τράπηκε σε φυγή και καταδιώχτηκε από τον διευθυντή που τον είδε να απομακρύνεται από τον χώρο και εγκατέλειψε τις τσάντες.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε κατά του νεαρού ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστρική κλοπή, κλοπή κατ’ εξακολούθηση, σωματική βλάβη από πρόθεση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Προηγούμενο άρθροΤέταρτη δόση: Τα μπρος – πίσω της Επιτροπής για τη σύσταση εμβολιασμού
Επόμενο άρθροΖάκυνθος: Βρέθηκε νεκρός 40χρονος με τραύμα από μαχαίρι