Η προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας Βόλου, για την υπόθεση ενός άνδρα που εξαπατούσε εμπόρους στον Βόλο, κινδυνεύει να μπει στο αρχείο, καθώς οι τράπεζες αρνούνται να άρουν το απόρρητο για ταυτοποίηση.

Ο απατεώνας απέσπασε περισσότερα από 5.000 ευρώ από μια γυναίκα και προσπάθησε να την εξαπατήσει και δεύτερη φορά, ενώ προσπάθησε να κοροϊδέψει ακόμη έναν έμπορο, ο οποίος τελικά δεν «τσίμπησε».

Διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση και ζητήθηκε άρση τραπεζικού απορρρήτου, ώστε να εντοπιστεί ο άγνωστος δράστης, ο οποίος παρίστανε τον φαρμακοποιό για να αποσπάσει χρήματα από ανυποψίαστους εμπόρους. Όμως, οι τράπεζες δεν συνεργάζονται και βασίζονται στον νόμο, βάσει του οποίου ορίζεται πως η άρση τραπεζικού απορρήτου μπορεί να γίνει μόνο για υποθέσεις κακουργηματικού χαρακτήρα και για απάτες πάνω από 120.000 ευρώ.

Η υπόθεση άρχισε τον Νοέμβριο του 2019, όταν Βολιώτισσα έμπορος κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι κάποιος άγνωστος άνδρας, εμφανίστηκε ως φαρμακοποιός άλλης πόλης και αγόρασε προϊόντα αξίας 300 ευρώ και στη συνέχεια της έστειλε πλαστό καταθετήριο ότι δήθεν κατέθεσε 5.300 ευρώ και της ζήτησε πίσω 5.000 ευρώ. Η γυναίκα τον πίστεψε και του επέστρεψε και τα 5.300 ευρώ.

Μάλιστα, ο δράστης έκανε ξανά το ίδιο στην ίδια γυναίκα, η οποία τότε κατάλαβε πως πρόκειται για απάτη και κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.

Ο δράστης, που παρίστανε τον φαρμακοποιό, προσπάθησε να εξαπατήσει και ιδιοκτήτη επιχείρησης οικοδομικών υλικών, αλλά ο ιδιοκτήτης κατάλαβε αμέσως πως πρόκειται για απάτη.

 

Προηγούμενο άρθροLimit down στα κρατικά έσοδα – Αναβάλλεται η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ
Επόμενο άρθροΔέκα χρόνια από την τραγική επέτειο της Marfin-Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή (video)