Χασισέμποροι και πάνοπλοι σαν «αστακοί» ήταν το ζευγάρι στα Πλατανίδια, με τη γυναίκα να έχει υπάρξει παίκτρια σε γνωστό ριάλιτι της τηλεόρασης στο παρελθόν

Ζευγάρι είναι τελικά τα δύο άτομα που συνελήφθησαν για κατοχή όπλων και ναρκωτικών στα σπίτι τους στα Πλατανίδια, στον Βόλο, ενώ η γυναίκα υπήρξε στο παρελθόν παίκτρια σε γνωστό ριάλιτι της ελληνικής τηλεόρασης, σύμφωνα με πληροφορίες. Μάλιστα, το ζευγάρι δήλωσε στους αστυνομικούς πως είναι επιχειρηματίες.

Το ζευγάρι συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, 17 Φεβρουαρίου και ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, Μίλτος Αλεξάκης, προέβη σήμερα το πρωί, σε δηλώσεις στο αστυνομικό μέγαρο, για την επιτυχία της Αστυνομίας στη συγκεκριμένη υπόθεση.

 

Σε αστυνομική επιχείρηση που έγινε στο σπίτι τους στα Πλατανίδια, το ζευγάρι συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου. Κατηγορούνται για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, καθώς και της νομοθεσίας δεδομένων περί προσωπικού χαρακτήρα. Στο σπίτι τους κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων 1.355 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, πολεμικό τυφέκιο, αεροβόλο τυφέκιο, κυνηγετικό όπλο και λειτουργικό σύστημα καταγραφής εικόνας και ήχου. 

Μέχρι και 12.000 ευρώ θα ήταν το κέρδος από τα ναρκωτικά

Μέχρι και 12.000 ευρώ κέρδος θα είχαν οι δύο σύντροφοι από την κάνναβη, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν πολύ καλής ποιότητας. Μάλιστα, βάσει του εξοπλισμού που είχαν, φαίνεται πως το χασίς ήταν δικής τους καλλιέργειας.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, Μίλτος Αλεξάκης, ευχαρίστησε δημόσια τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση τονίζοντας πως θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την πάταξη της μάστιγας των ναρκωτικών στην τοπική κοινωνία:

«Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω την εξιχνίαση μιας πολύ σημαντικής υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Συγχαίρω και ευχαριστώ δημόσια τους αστυνομικούς που συμμετείχαν σε αυτή την αστυνομική επιχείρηση. Γνωρίζω ότι εργάστηκαν σκληρά και μεθοδικά και θέλω να διαβεβαιώσω, ότι οι εντατικές προσπάθειες θα συνεχιστούν και στο μέλλον για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μάστιγας των Ναρκωτικών στην τοπική κοινωνία μας.

Η ανεύρεση του οπλισμού και συγκεκριμένα των όπλων διαφόρων τύπων και του μεγάλου αριθμού των φυσιγγίων καθιστά αυτήν την ομάδα επικίνδυνη. Ευτυχώς δεν έγινε κάποια προσπάθεια χρήσης από τον οπλισμό αυτόν και προβήκαμε άμεσα στην κατάσχεση όλου του οπλισμού και των φυσιγγίων που βρέθηκε στην κατοικία τους», ανέφερε ο κ. Αλεξάκης.

Δεν είχαν απασχολήσει ξανά την Αστυνομία

Η πρώτη φορά ήταν που απασχόλησε την Αστυνομία το ζευγάρι, σύμφωνα με τον Τμηματάρχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου κ. Βαρβάρη:

«Κατασχέθηκε και πλήθος πολεμικών φυσιγγίων, εκ των οποίων τα 9 ήταν αντιαεροπορικά βλήματα. Γίνεται διερεύνηση για το από που αυτοί οι άνθρωποι προμηθεύτηκαν αυτά τα φυσίγγια. Κανείς από τους δύο δεν είχε απασχολήσει την υπηρεσία μας, είναι η πρώτη φορά.

Είχαν εγκαταστήσει στην είσοδο της κατοικίας τους, στην αυλόπορτα, μια κάμερα που ήταν συνδεδεμένη με λειτουργικό καταγραφικό. Η κάμερα κατέγραφε τμήμα δημοσίας οδού που ήταν μπροστά από την αυλόπορτα. Η υδροπονική καλλιέργεια δεν ήταν σε λειτουργία, αλλά θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να τεθεί σε λειτουργία», ανέφερε ο κ. Βαρβάρης.

Τι κατασχέθηκε από το σπίτι του ζευγαριού

Συγκεκριμένα, από το σπίτι του ζευγαριού κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (1) κιλού και (355) γραμμαρίων,
  • εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας αποτελούμενος από σύστημα εξαερισμού, λαμπτήρες και μηχανισμούς επεξεργασίας κάνναβης, εκτός λειτουργίας,
  • λειτουργικό πολεμικό τυφέκιο (υποπολυβόλο), με τέσσερις γεμιστήρες χωρίς φυσίγγια,
  • αεροβόλο τυφέκιο,
  • κυνηγετικό όπλο,
  • γεμιστήρας πιστολιού χωρίς φυσίγγια,
  • (461) πολεμικά φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων, εννέα από τα οποία αντιαεροπορικά,
  • μικροποσότητα μείγματος κάνναβης και καπνού,
  • ζυγαριά,
  • το χρηματικό ποσό των (12.025) ευρώ και (1.000) δολαρίων Η.Π.Α. και
  • ένα λειτουργικό σύστημα καταγραφής εικόνας και ήχου με εγκατεστημένη την κάμερα στην είσοδο της οικίας.

 

Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα ιδιοκτησίας των συλληφθέντων, ως μέσα διευκόλυνσης της εγκληματικής τους δραστηριότητας καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Προηγούμενο άρθροΤο τραγούδι για το καινούριο Τζέιμς Μποντ γράφτηκε μέσα σε ένα λεωφορείο
Επόμενο άρθροΣτους δρόμους ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ ,ΠΑΜΕ- Ακινητοποιημένα τα ΜΜΕ