Ποινή φυλάκισης 2 μηνών επέβαλε προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 25χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για μετάδοση, ανακοίνωση και διάδοση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ο καταδικασθείς κατασκεύασε προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με το χαϊδευτικό όνομα της πρώην συζύγου του και στη συνέχεια ανάρτησε φωτογραφίες της με ερωτικό περιεχόμενο. Πρόκειται για υπόθεση revenge porn που τόσο συζητείται το τελευταίο διάστημα στη χώρα.

Σοκ όταν το διαπίστωσε

Στη δίκη η παθούσα περιέγραψε γλαφυρά το σοκ που υπέστη όταν το διαπίστωσε. Είχε επανασυνδεθεί με τον σύζυγό της και κατά τη διάρκεια καβγά τού άρπαξε το κινητό του από το χέρι. Τότε είδε τις φωτογραφίες της που ήταν δημοσιοποιημένες. Δεν γνώριζε τίποτα, δεν είχε δώσει ποτέ καμία συναίνεση, δεν είχε φτιάξει η ίδια το προφίλ.

Λέει ότι δεν γνωρίζει γιατί το έκανε ο κατηγορούμενος, με τον οποίο σήμερα έχει χωρίσει οριστικά. Ανέφερε όμως στο δικαστήριο ότι στους συγγενείς του προέβαλε ορισμένες ακατανόητες δικαιολογίες. Μία από αυτές ήταν ότι το έκανε για πλάκα.

Τι ισχυρίσθηκε ο κατηγορούμενος

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος δεν ήταν παρών στη δίκη για να απολογηθεί. Εκπροσωπήθηκε ωστόσο από πληρεξούσιο δικηγόρο. Ο συνήγορος υπεράσπισης αρνήθηκε ότι ο 25χρονος δημοσίευσε τις φωτογραφίες. Αντίθετα υποστήριξε ότι στην ανάρτηση προέβη η ίδια η παθούσα.

Ωστόσο, ο ισχυρισμός του δεν έπεισε το δικαστήριο, που έκρινε ένοχο τον 25χρονο. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου του αναγνώρισε μόνο το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και του επέβαλε την προαναφερόμενη ποινή με αναστολή ενός έτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣυμβούλιο Γεωργίας – Ποιες είναι οι προτεραιότητες της γαλλικής προεδρίας
Επόμενο άρθροΠέθανε ο αρτοποιός Χαράλαμπος Φιλοσόγλου