Κλείνει από σήμερα η παραλία του Βόλου, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ο περιορισμός θα ισχύει για 14 ημέρες, δηλαδή, μέχρι και τη Δευτέρα, 20 Απριλίου, από τις 2 το μεσημέρι, έως και τις 8 το πρωί της επομένης, ενώ τα Σαββατοκύριακα θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών στην παραλία όλες τις ώρες.
Όπως είχε ανακοινώσει και ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, θα μπουν κιγκλιδώματα από την αρχή του λιμανιού, μέχρι και τον Άγιο Κωνσταντίνο, ενώ η απαγόρευση θα ισχύει και για το πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:
«Αποφασίζουμε την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών στην παραλία Βόλου και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της προέκτασης της οδού Αργοναυτών κατά πλάτος από το ρείθρο του πεζοδρομίου έως και το ακραίο τμήμα του κρηπιδώματος και κατά μήκος από το ύψος της οδού Καρτάλη έως και το Πανεπιστήμιο και από το ύψος της οδού Φιλελλήνων καθ’ όλο το μήκος του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου έως και την προέκταση της οδού Περραιβού, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών θα ισχύσει από την 06-04-2020 και ώρα 14:00 και για δεκατέσσερις (14) ημέρες, ήτοι μέχρι την 06:00 της 19-04-2020. Συγκεκριμένα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών θα ισχύει για τις καθημερινές (Δευτέρα ως και Παρασκευή) από 14:00 έως την 08:00 της επομένης και καθ΄όλο το 24-ωρο για τα Σάββατα και τις Κυριακές.
Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η είσοδος και κυκλοφορία ατόμων και οχημάτων για την λήψη μέτρων που αφορούν ελλιμενισμένα σκάφη που βρίσκονται σε δυσχερή θέση και μόνο για λόγους ασφαλείας σκαφών λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή άλλου απρόβλεπτου γεγονότος, κατόπιν άδειας της Λιμενικής Αρχής.
Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία και η αρμόδια Λιμενική Αρχή στην περιοχή ευθύνης τους.
Μετά το πέρας του ανωτέρω χρονικού διαστήματος θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή του ανωτέρω προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας».
Προηγούμενο άρθροΣκιάθος: 200 αλλοδαποί από πολλές χώρες βρίσκονται στο νησί
Επόμενο άρθροΈνας στους τέσσερις μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί φορείς