Η φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της παραμονής των Χριστουγέννων 2021 σε διπλοκατοικία στο κέντρο του Βόλου, έφερε στο φως μια δραματική ανθρώπινη ιστορία. Στο νεοκλασικό σπίτι “τρώγλη”, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δεληγιώργη με Γαλλίας, σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης, είχε βρει καταφύγιο μια 67χρονη γυναίκα που ζούσε ανάμεσα στα σκουπίδια.

Η γυναίκα, δυστυχώς, έφυγε από τη ζωή, όμως το σπίτι παρέμεινε στην ίδια κατάσταση, “πνιγμένο” στα σκουπίδια, με τους αρουραίους και τις κατσαρίδες να απειλούν τη δημόσια υγεία. Έξι μήνες μετά, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν οι κληρονόμοι του πανέμορφου νεοκλασικού και ήδη ξεκίνησε ο καθαρισμός των εξωτερικών χώρων. Τα συνεργεία απομάκρυναν χθες, πρώτη μέρα της επιχείρησης, συνολικά 6 τόνους σκουπίδια με 2 φορτηγά, ενώ εκτιμάται ότι θα χρειαστούν άλλες 3 ημέρες τουλάχιστον για να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του προαύλιου χώρου. Στη συνέχεια θα πρέπει να εκδοθεί νέα άδεια για επέμβαση στο εσωτερικό του σπιτιού, όπου επίσης υπάρχουν “βουνά” με σκουπίδια, παλιά ρούχα, βιβλία, χαρτιά, ψάθινα καλάθια, πλαστικά τελάρα κ.α.

Στο μεταξύ, οι μεσίτες και οι ενδιαφερόμενοι για την αγορά του νεοκλασικού έχουν αρχίσει να κάνουν “ουρά”, καθώς πρόκειται για ένα σπίτι ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, από τα ελάχιστα που έχουν απομείνει στην πόλη του Βόλου.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που έκλεβε ηλικιωμένους παριστάνοντας τους τεχνικούς
Επόμενο άρθροΤσεκάρει Νικολάου για τη θέση του Μπρέμερ