Επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν ηλικιωμένους και να τους κλέψουν χρήματα, μέσω τηλεφώνου, στον Βόλο, εκμεταλεύοντας έτσι, την ανησυχία που επικρατεί για τον κορωνοϊό και την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Προσποιούνται τους γιατρούς και τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως ηλικιωμένους, λέγοντάς τους πως συγγενικό τους πρόσωπο νοσεί από κορωνοϊό. Ζητούν, στη συνέχεια, χρήματα για δήθεν παροχή καλύτερης νοσηλείας σε Νοσοκομεία και Κλινικές, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου, Αλέκο Κουτσελίνη και όσα δήλωσε στο ΡΑΔΙΟ Β.Ε.ΡΑ, σήμερα, 6 Απριλίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον δύο καταγγελίες έχουν γίνει στην Ένωση Καταναλωτών, από Βολιώτες.

Κάποιοι απατεώνες πάλι, προσποιούνται τους τραπεζικούς υπαλλήλους και μέσω τηλεφώνου ρωτάνε τους ηλικιωμένους, εάν θέλουν να περάσουν από την κατοικία τους, να πάρουν την κάρτα του τραπεζικού τους λογαριασμού, δήθεν για να τους ψωνίσουν τα απαραίτητα στο μάρκετ. Συγκεκριμένα, θύμα της συγκεκριμένης απάτης, έπεσε μια ηλικιωμένη στη Νέα Ιωνία.

Απάτες και μέσω e-mail στον Βόλο

Άγνωστοι προσπαθούν να εξαπατήσουν και τους επιχειρηματίες, αποστέλλοντας μαζικά e-mail, χρησιμοποιώντας το Υπουργείο Υγείας, όπου τους καλούν να επικοινωνήσουν μαζί τους, εάν επιθυμούν να αναστείλουν τη λειτουργία της επιχείρησής τους, λόγω κορωνοϊού, σύμφωνα με τον κ. Κουτσελίνη.

Με αυτόν τον τρόπο, οι απατεώνες μπορούν να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή ή στο κινητό του θύματος, ή ακόμα και να κλέψουν χρήματα μέσω των στοιχείων των τραπεζικών λογαριασμών.

Προηγούμενο άρθροΟΑΕΔ: Παρατείνεται η ημερομηνία λήξης για 113.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού
Επόμενο άρθροΤουρκία: Πήρε εξιτήριο ο Ρουστού