Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στην παραλία του Βόλου από συλλογικότητες, οικολογικές οργανώσεις και παρατάξεις, ανάμεσα τους και η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, η οποία έκανε το κάλεσμα, αλλά και η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών, ενάντια στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που κατέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Χατζηδάκης, ενώ την ίδια ώρα συζητιέται στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, με τους διαμαρτυρόμενους να ζητούν την απόσυρσή του.

Το σχέδιο νόμου με τίτλο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/ 692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις», αποτελεί για τους διαμαρτυρόμενους σημαντική υποχώρηση στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, τα οποία θυσιάζονται στον «βωμό» των επενδύσεων, ενώ καταγγέλλουν προσχηματική δημόσια διαβούλευση εν καιρώ κορωνοϊού.

Πανό και πλακάτ έγραφαν τα παρακάτω συνθήματα: «ΔΑΣΗ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ», «ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ», «ΜΑΘΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ!», «ΟΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΔΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥΣ».

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες:

 

Προηγούμενο άρθρο«Αντιδράσεις» για το ύψος των περικοπών
Επόμενο άρθροΚινείται νομικά η Αμιάν μετά τον υποβιβασμό της στη Ligue 2