Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021, 05:30

Δύο «ασημένιοι» Γεωργιανοί τζουντόκα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αποβλήθηκαν από το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη, αφού εγκατέλειψαν το Ολυμπιακό Χωριό, προκειμένου να επισκεφθούν τα αξιοθέατα της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Γεωργίας γνωστοποίησε τα ονόματα των δύο αθλητών και πρόκειται για τους Βάζα Μαργκβελασβίλι και Λάσα Σαβντατουασβίλι. Εκπρόσωπος της αποστολής της χώρας, πάντως, ισχυρίστηκε ότι οι δύο αθλητές εγκατέλειψαν τη βάση τους για να συναντήσουν έναν φίλο και να πάρουν μια γεύση ελευθερίας.

«Κανείς δεν τους σταμάτησε στην έξοδο, έτσι σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να βγουν έξω», δήλωσε εκπρόσωπος της Γεωργίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσθέτοντας: «Ήθελαν απλώς να έχουν λίγο ανοιχτό αέρα, να χαλαρώσουν μετά από μια δύσκολη μέρα ανταγωνισμού, μετά από μια δύσκολη περίοδο καραντίνας».

Πρόκειται για την πρώτη αποβολή από το Ολυμπιακό Χωριό για τέτοιου είδους παράβαση.Η είδηση ήρθε στον απόηχο δηλώσεων από τη γερμανική ομοσπονδία στίβου που επέκρινε τις συνθήκες καραντίνας, διαμαρτυρόμενη για την ποιότητα του φαγητού, την έλλειψη καθαρού αέρα, τις εγκαταστάσεις προπόνησης, τους μικρούς χώρους διαβίωσης και την απουσία βασικών ανέσεων, όπως το πλυντήριο.

«Δυστυχώς για όλους εμάς, αλλά ιδιαίτερα για τους αθλητές, πρόκειται για επιπλέον μέτρα που πρέπει να ληφθούν όσον αφορά την καραντίνα και συμπονούμε πλήρως όλους όσοι έπρεπε να το περάσουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς.

Υπενθυμίζεται ότι δύο αθλητές του στίβου από την Αυστραλία, όπως και ο προπονητής τους, θα παραμείνουν σε απομόνωση για όλη τη διάρκεια των Αγώνων μετά την επαφή τους με τον Αμερικανό Σαμ Κέντρικς, ο οποίος αποκλείστηκε από το Τόκιο, λόγω COVID-19.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021, 05:30

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Χρυσή» η Γουόρθινγκτον στο bmx freestyle
Επόμενο άρθροΗ Αυστραλία νικήτρια στα 4Χ100μ. μεικτή ομαδική γυναικών με Ολυμπιακό ρεκόρ, έβδομο μετάλλιο η ΜακΚίον