«Χαίρομαι πάρα πολύ που πηγαίνω στους οικισμούς και συναντώ μια ζεστή αγκαλιά, ένα καλωσόρισμα , αυτό μου γεμίζει την ψυχή και μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω» δηλώνει η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Ροδόπης κα Βούλα Ελευθεριάδου.

Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Ροδόπης κα Βούλα Ελευθεριάδου

Παράλληλα, τονίζει ότι η ίδια δεν είναι υπέρ των μεγάλων λόγων, αλλά υπέρ των μεγάλων έργων « θα προσπαθήσω να κάνω γρήγορα και άμεσα τα απλά και τα σύντομα βήματα που χρειάζεται ο τόπος για να πάρει μπροστά» δηλώνει κι αναφέρει ως παράδειγμα την τελευταία της επίσκεψη στην περιοχή της Στρύμης, της Διώνης, των Ασκητών, της Κρωβύλη, «ένα μέρος», που όπως λέει, «είναι δίπλα στην Εγνατία και το μόνο που ζητά είναι η σύνδεση των χωριών αυτών με την Εγνατία για να έρχεται γρήγορα και άμεσα ο κάτοικος, για να έχει πρόσβαση στο κέντρο, για να μπορούν οι άνθρωποι που θέλουν να επισκεφτούν την περιοχή να μπορούν να το κάνουν. Είναι μια περιοχή μεγίστης ομορφιάς , και μπορεί έτσι εκεί να αναπτυχθεί ακόμη και ο αγροτουρισμός .»

Θα πρέπει να δούμε είναι τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει γρήγορα και άμεσα
Σύμφωνα με την κα Ελευθεριάδου, αυτό που θα πρέπει να δουν είναι τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει γρήγορα και άμεσα και δεύτερον τι είναι αυτό που θα πρέπει να χτίσουμε, «ξεκινώντας», όπως λέει, « από την βάση και χτίζοντας σιγά –σιγά προς την κορυφή». Μιλώντας για τα ζητήματα, που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα αποκαλύπτει πως αυτό που της θέτουν συχνά οι ίδιοι οι αγρότες είναι ο αναδασμός, η υδροδότηση, θέματα, που, όπως λέει, θα έπρεπε να λυθούν εδώ και πολλά χρόνια. «Δεν υπάρχει περίπτωση να πάω σε ένα χωριό και να μην μου θέσουν το ζήτημα της αγροτικής οδοποιίας» δηλώνει και σημειώνει «αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη εγκατάλειψη στην ύπαιθρο σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό.»
Όπως τονίζει η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ ήταν από τις πρώτες που ανέδειξαν το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης το προηγούμενο χρονικό διάστημα. «Η παλιά νοοτροπία ήταν: «Είμαστε περιοχή για τουρισμό δύο μηνών, άρα γιατί να επενδύσουμε στο κομμάτι αυτό; Δεν αξίζει.» Το άκουγα και θύμωνα. Γιατί είμαστε μια περιοχή με πάμπολλες ομορφιές και μεγάλη δυνατότητα ανάπτυξης. Με αρχαιολογικό πλούτο, χωρίς να τον έχουμε αναδείξει. Είμαστε μια περιοχή με τόσα πολλά τα οποία απλά υπάρχουν, με γραφειοκρατικές δυσκολίες και συνθήκες όπως η Ramsar που μπλοκάρει πολλά. Για παράδειγμα για ένα ποιμνιοστάσιο χρειάζεται να περιμένει κανείς δύο χρόνια για να βγάλει τις άδειες που απαιτούνται.»
Αναφερόμενη στις υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με οικογένειες πίσω αυτές και εργαζόμενους που βγάζουν έτσι το ψωμί τους, όπως λέει, και οι οποίες δεν ανθούν, «αντιθέτως επιδεινώνεται η κατάσταση τους μέρα την μέρα» σημειώνει και καταθέτει την προσωπική της εμπειρία «Προέρχομαι από τον ιδιωτικό τομέα, μπορώ να τους καταλάβω. Μπορούμε να ελαφρύνουμε τα φορολογικά τους βάρη , μιλάμε για μείωση της φορολογίας και αύξηση της κινητικότητας στην περιοχή. Φεύγει από την Ροδόπη χρήμα προς την Βουλγαρία κι αυτό πρέπει να το δούμε. Γι αυτό και θεωρώ το κομμάτι του τουρισμού σημαντικό.»

Θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις το Πανεπιστήμιο
Μιλώντας για την επίσκεψη της στο Δ.Π.Θ. και την συνάντηση της με τις Πρυτανικές Αρχές σημειώνει πως έχει σταματήσει η διαδικασία για την δημιουργία των νέων τμημάτων. «Υποσχέθηκα στον Πρύτανη, που ήταν και καθηγητής μου, ότι θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις το Πανεπιστήμιο. Το Πανεπιστήμιο θα μπορούσε να δώσει μια τέτοια ώθηση στην περιοχή, ώστε να υπάρξουν κι άλλες πρωτοβουλίες, για παράδειγμα ο αθλητικός τουρισμός. Οι φοιτητές να εισέρχονται στην κοινωνία της περιοχής και να προσφέρουν για παράδειγμα στην ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου, χρειάζονται όλα αυτά δουλειά και θέληση.»
Με αφορμή την επίσκεψη της στην Αστυνομική Διεύθυνση σημείωσε πως το πρώτο θέμα που της έθεσε ο Αστυνομικός Διευθυντής της Ροδόπης ήταν το θέμα της έλλειψης προσωπικού. «Όχι μόνο δεν υπάρχει κάλυψη των θέσεων, αλλά και διαρροή προς άλλες περιοχές, για παράδειγμα στα νησιά λόγω του προβλήματος με τους μετανάστες» σημείωσε προβληματισμένη.
Δεν με βρίσκει σύμφωνη το σύνθημα «Ορφανή Ροδόπη», υπήρχε εκπροσώπηση
Σχολιάζοντας το κεντρικό σύνθημα του φυλλαδίου της, το «Πάντα δίπλα σου» επεσήμανε: «Δεν υπόσχομαι τον ουρανό με τα άστρα, αλλά υλοποιήσιμα πράγματα. Ξεκινάμε με τα εύκολα και παράλληλα βάζουμε τις βάσεις» και εξήγησε: « Αυτό το οποίο διαπίστωσα μετά τα δέκα χρόνια κρίσης είναι ότι οι άνθρωποι αισθάνθηκαν ότι είναι παραμελημένοι. Αυτό το οποίο τους «έκαιγε» ήταν ότι δεν είχαν κάποιον να στηριχτούν. Όχι δεν με βρίσκει σύμφωνη το σύνθημα «Ορφανή Ροδόπη», υπήρχε εκπροσώπηση. Μπορεί να μην υπήρχε εκπροσώπηση από το κόμμα μας, αλλά υπήρχε εκπροσώπηση. Τώρα από εκεί και πέρα το πόσο ικανός είναι κάποιος δεν εξαρτάται από το θρήσκευμα του, αλλά από άλλους παράγοντες που παίζουν ρόλο. Δεν ήμουν εκτός, ήμουν δίπλα στον κόσμο. Απέδειξα ότι είμαι δίπλα στον κόσμο».

Ο κόσμος να σκεφτεί, όταν θα πάει να ψηφίσει ,την επόμενη μέρα.
Τέλος, δεν παραλείπει να αναφερθεί σε μια νέα γυναίκα, την Μαρίνα Παυλίδου, υποψήφια βουλευτή Ξάνθης με την ΝΔ, κόρη του αείμνηστου περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη «Συμπαθώ ιδιαίτερα την Μαρίνα Παυλίδου, την αγαπώ ιδιαίτερα και της εύχομαι καλή επιτυχία. Ήμουν υποψήφια το 2010 με τον πατέρα της, τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη στις εκλογές , ξέραμε τότε ότι οι συνθήκες ήταν αντίξοες αλλά δεν είναι να δίνεις αγώνα μόνο όταν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές και εύκολες. Αλλά και όταν ξέρεις ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι θετικό. Χρειάζεται ανανέωση» λέει και σημειώνει « Φτάνει πια με το παλαιό-κατεστημένο και με την παλιά νοοτροπία. Χρειαζόμαστε νέες λύσεις και προτάσεις. Το παλιό κομμάτικο σύστημα έχει μια συγκεκριμένη νοοτροπία και έναν τρόπο με τον οποία αντιλαμβάνεται και δημιουργεί. Αυτό έχει τελειώσει και έχει περάσει. Η Ελληνική Κοινωνία έχει βγει σε άλλο δρόμο, έχει άλλες ανάγκες και χρειάζεται άλλου τύπου νοοτροπίες, άλλους ανθρώπους. Ο κόσμος να σκεφτεί, όταν θα πάει να ψηφίσει ,την επόμενη μέρα. Να σκεφτεί ποιος θα είναι αυτός που θα τον εκπροσωπήσει και αν θα εκπροσωπήσει τα συμφέροντα του τόπου γιατί γι αυτό γίνονται οι εκλογές. Να σκεφτούν λοιπόν με ποιόν θα έχουν να κάνουν στην Ροδόπη την επόμενη μέρα και αν θα είναι κάποιος στην Ροδόπη την επόμενη μέρα. Μ’ αυτό το κριτήριο να πάνε να ψηφίσουν.»
Φώτο: Βούλα Ελευθεριάδου, υποψήφια βουλευτής Ροδόπης με την ΝΔ συνέντευξη- κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔ. Χαρίτου: Δηλώνω έτοιμος να αναλάβω ευθύνες
Επόμενο άρθροΦ.Καραλίδης: Ο τόπος έχει ανάγκη παραγωγής έργου