«Η Κυβέρνηση μας θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, θα ενώσει, θα δημιουργήσει , θα αναπτύξει τη χώρα.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής η κα Βούλα Ελευθεριάδου, πολιτευτής της ΝΔ στην Ροδόπη και σημείωσε « Όταν το Νούμερο ένα πρόβλημα της Ελλάδας είναι η ανεργία, δεν μπορούμε εμείς να το επιδεινώσουμε. Θα στρέψουμε την προσοχή μας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αυτός είναι ο στόχος της ΝΔ, η ανάπτυξη της χώρας, η δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους με άλλες δομές κι άλλα δεδομένα.»

Η κα Βούλα Ελευθεριάδου στην ΕΡΤ Κομοτηνής

«Πρέπει να σταθούμε κοντά σε μια κοινωνία που πραγματικά πονάει»
Σύμφωνα με την κα Ελευθερίαδου αυτό που απαιτείται είναι εκσυγχρονισμός. «Αυτό είναι κάτι που το θέλουμε όλοι. Δεν υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι η δημόσια διοίκηση λειτουργεί με το σωστό τρόπο. Αυτό όμως δεν σημαίνει απολύσεις, σημαίνει αξιολόγηση και καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Κι εμείς οι πολίτες ακόμη, όταν πηγαίνουμε να κάνουμε κάποια εργασία, που έχει να κάνει με τον δημόσιο φορέα, τις περισσότερες φορές φεύγουμε με σκυμμένο το κεφάλι. Άρα, λοιπόν χρειάζεται να περάσουμε σε μια νέα εποχή για τη δημόσια διοίκηση. Νομίζω ότι ο Κ.Μητσοτάκης είναι αρμόδιος να επιτελέσει αυτό το μεγάλο έργο του εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης. Δεν ρίχνουμε αλάτι στις «πληγές». Κλείνουμε τις πληγές που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και προσπαθούμε να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε τον Έλληνα σε όλους τους τομείς, είτε αυτό λέγεται εργασία , είτε αυτό λέγεται οικογένεια, είτε γυναίκα, είτε ΑμεΑ. Πρέπει να σταθούμε κοντά σε μια κοινωνία που πραγματικά πονάει και να προσφέρουμε την βοήθεια την οποία χρειάζεται, άρα αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ και δικός μου προσωπικά.»

«Το ίδιο δραστήρια και δημιουργική μπορεί να είναι μια γυναίκα σ΄ αυτή την θέση, όσο κι ένας άντρας.»
Σε ερώτηση δε αν θα είναι υποψήφια βουλευτής με την ΝΔ απάντησε πως η πορεία της μέχρι τώρα και η συμπεριφορά της και η στάση της δίνει όλα τα εχέγγυα ώστε να συμμετέχει ως υποψήφια στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Όσον αφορά στην συμμετοχή των γυναικών και στο σύστημα της ποσόστωσης, ορμώμενη από τα αποτελέσματα στις Εκλογές της Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας σχολιάζει πως η ποσόστωση δίνει το τυπικό, να συμμετέχουν οι γυναίκες, αλλά όχι το ουσιαστικό. « Πώς ξεκινά η ποσόστωση και πως καταλήγει στην εκλογή το είδαμε στις Αυτό-διοικητικές και Περιφερειακές Εκλογές» είπε και σημείωσε « Το αντιμετώπισα, δεν με φοβίζει αυτή η αντιμετώπιση. Είναι κάτι που το βίωσα και το ξεπέρασα. Αντιμετώπισα τα προβλήματα αποδεικνύοντας σε όλους ότι το ίδιο δραστήρια και δημιουργική μπορεί να είναι μια γυναίκα σ΄ αυτή την θέση, όσο κι ένας άντρας.»

«Το νούμερο ένα πρόβλημα είναι ότι φεύγουν τα παιδιά μας από τον τόπο μας και ερημώνει η περιοχή.»
Δεν παρέλειψε σ’ αυτό το σημείο να καλέσει όλους τους πολίτες της Ροδόπης να δείξουν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της και να κατανοήσουν ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε δυσκολία. «Μπορούμε να πάμε μπροστά ως χώρα και ως Νομός. Να φανώ αντάξια της εμπιστοσύνης τους και να δώσω στη Ροδόπη αυτό το οποίο χρειάζεται κι αυτό το οποίο χρειάζεται είναι μια διαφορετική , μια νέα μέρα. Θα είμαι κοντά τους, δίπλα τους. Αυτό πιστεύω ότι με διαφοροποιεί από όλες τις προηγούμενες υποψηφιότητες κι όλες τις προηγούμενες πολιτικές νοοτροπίες» τονίζει και σημειώνει ότι καθημερινά σε επισκέψεις και περιοδείες που κάνει, αλλά και χάρη στην επαγγελματική της ιδιότητα, αυτή της γιατρού, διαπιστώνει ότι τα προβλήματα του κόσμου που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα του δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, δεν είναι ανυπέρβλητα. «Προσπαθώ να τα αποδώσω σε αδιαφορία περισσότερο παρά σε έλλειψη δυνατοτήτων να συμβεί κάτι. Υπόσχομαι ότι αυτά τα οποία περνάνε από το χέρι της Κυβέρνησης να γίνουν, θα γίνουν. Σε πρώτη φάση τα άμεσα και τα επείγοντα κι από εκεί και πέρα θα οργανώσουμε και την επόμενη μέρα. Την νέα εποχή που θα δώσει το δικαίωμα, τις ευκαιρίες να μείνουν εδώ οι νέοι άνθρωποι της Ροδόπης» δήλωσε και σημείωσε : « Το λέμε όλοι, αλλά θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Το νούμερο ένα πρόβλημα είναι ότι φεύγουν τα παιδιά μας από τον τόπο μας και ερημώνει η περιοχή. Πρέπει να καταλάβει το Αθηναϊκό Κέντρο. Τόσα χρόνια δεν υπήρχε σωστή μετάδοση δεδομένων. Δεν μπορούμε να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί και να λέμε ότι όλα είναι καλά. Πρέπει το Κέντρο να ξέρει, ο Πρωθυπουργός μας να ξέρει ότι αυτή την στιγμή έχουμε διαρροή κεφαλαίου σε Τουρκία και Βουλγαρία και πρέπει κάτι να γίνει. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.»

«Δεν μπορούμε να γυρίσουμε σε σκέψεις νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος.»
Ερωτώμενη για τις ευθύνες της ΝΔ η κα Βούλα Ελευθεριάδου μιλώντας με έντονη δόση αυτοκριτικής σημείωσε πως τα κόμματα είναι ζωντανοί οργανισμοί, απαρτίζονται από ανθρώπους, από πολιτικούς. «Επικράτησαν πολλές φορές νοοτροπίες άλλες. Εγώ δεν θα κρύψω το πρόβλημα, μπορεί η ΝΔ να έκανε πολλές καλές επιλογές , αλλά σίγουρα υπήρξαν και θέματα τα οποία δεν τα διαχειρίστηκε με την καλύτερη δυνατή μέθοδο. Δεν θα πω ότι όλα τα κάναμε καλά. Μας δόθηκε η ευκαιρία στα χρόνια της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή να φτιάξουμε το κράτος, η περίφημη Επανίδρυση του Κράτους, πράγμα το οποίο δεν έγινε. Διογκώθηκαν τα προβλήματα, τα ελλείμματα, μπήκαμε κι εμείς σε μια νοοτροπία προσλήψεων και ρουσφετιών, η οποία δεν έδωσε τα εχέγγυα μιας αναπτυξιακής πολιτικής για τη χώρα. Και τότε το χρήμα ήταν εύκολο, το χαρίζαμε, το δίναμε, δεν κάναμε κάτι παραγωγικό. Αυτή η νοοτροπία έχει καταδικαστεί εκ των πραγμάτων. Γι αυτό λέω ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε σε σκέψεις, νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος. Εδώ χρειάζονται άνθρωποι της δουλειάς, της καθημερινότητας που γνωρίζουν πώς θα βγει το χρήμα, πώς θα υπάρξει παραγωγή. Είμαι ο άνθρωπος της εργασίας, γνωρίζω πώς να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να υπάρξει ανάπτυξη.» τόνισε η κα Ελευθεριάδου. Μιλώντας δε για την θετική εξέλιξη της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου παραδέχτηκε: « Για μένα είναι ντροπή τα προηγούμενα χρόνια με Κυβέρνηση της ΝΔ να μην μας δοθεί η δυνατότητα να φτιάξουμε ένα Νοσοκομείο το οποίο είχε αναγγελθεί πολλάκις. Θεώρησα ντροπή να έρθει ένας άνθρωπος από την Καβάλα, ο κος Φιλιππίδης και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε να χτιστεί το νέο Νοσοκομείο .» δήλωσε σχολιάζοντας και τον ουσιαστικό ρόλο του Υπουργείου Υγείας «Δεν διαφωνώ στο ρόλο που έπαιξε και ο Υπουργός Υγείας. Δεν είμαι άνθρωπος που τα βλέπει όλα αρνητικά. Προφανώς και είναι έργο που ξεκινά με την συγκεκριμένη κυβέρνηση. Θεωρώ ντροπή που ξεκινά τώρα, έπρεπε να είχε γίνει πολλά χρόνια πριν και το είχα πει δημόσια, παρουσία του κου Αυγενάκη.» Μένοντας περισσότερο στο χώρο της υγείας, έναν χώρο που τον γνωρίζει καλά, σημείωσε πως: «Χρειάζεται καλύτερη και περισσότερη υγεία για όλους τους Έλληνες. Είμαι υπέρ του ιδιώτη, πρέπει να μπει στο κομμάτι της υγείας. Γιατρός ιδιώτης είμαι και μάλιστα από επιλογή. Οι ανασφάλιστοι μπορούν και έχουν περίθαλψη. Αυτό θα παραμείνει για τι δεν γίνεται διαφορετικά, δεν μπορούμε να αφήσουμε χωρίς περίθαλψη τον Ελληνικό Λαό. Περνάμε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης κατά κάποιο τρόπο, οπότε πρέπει το κράτος να είναι προνοιακό τη δεδομένη στιγμή.»

«Φτάνει πια με τους διχασμούς»
Στην αρχή της προεκλογικής αναμέτρησης δεν παρέλειψε να στείλει το δικό της μήνυμα: «Θα είμαι κοντά σε ό,τι χρειαστεί, στις ανάγκες του τόπου» είπε προσθέτοντας «Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να διορθώσω όλα τα κακώς κείμενα. Και να αναδείξω τον πλούτο και την δυναμική της Ροδόπης. Γεννήθηκα σ΄ αυτή την πόλη, εδώ ζω εδώ εργάζομαι, βιώνω, όπως όλος ο κόσμος της Ροδόπης τα ίδια προβλήματα, είμαι μια από εσάς, μια από εμάς, Μια γυναίκα βγαλμένη από την κοινωνία της Ροδόπης. Γνωρίζω τι πρέπει να κάνω , θέλω μια Ροδόπη εξωστρεφή, μια Θράκη που θα έχει τη θέση πους της αρμόζει. Φτάνει πια με τους διχασμούς.» Μην παραλείποντας να κάνει ειδική αναφορά στους συμπολίτες μας μουσουλμάνους: «Είμαστε μια περιοχή που πρέπει να αναπτύξουμε την συγκατοίκηση μεταξύ των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων , θα πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες πραγματικά αρμονικής συμβίωσης και ενσωμάτωσης των μουσουλμάνων σε όλα τα επίπεδα» δήλωσε για να προσθέσει « Είναι κάτι που το πιστεύω και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να συμβεί. Ονειρεύομαι μια Ροδόπη, μια Θράκη πύλη εισόδου στη χώρα κι όχι μια περιοχή διχασμένη, με εσωστρέφεια, με προβλήματα με υπ-ανάπτυξη. Να δώσουμε στη Ροδόπη και στη Θράκη τη θέση πους της αξίζει.»
Φώτο: Βούλα Ελευθεριάδου συνέντευξη -κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔήμος Τρίπολης: Ενημέρωση Γ. Παπαηλιού για τις ζημιές του χαλαζιού
Επόμενο άρθροΡωσία: Εκατοντάδες συλλήψεις σε διαδήλωση συμπαράστασης στον ακτιβιστή Ι. Γκολουνόφ