Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τις μάσκες στα σχολεία θα διορθωθεί και η αρμόδια επιτροπή θα δώσει διευκρινίσεις επί των προδιαγραφών, οι οποίες είναι ξεκάθαρες και θα είναι ίδιες, διότι βασίζονται στα διεθνή πρότυπα, τόνισε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα.

Εξήγησε δε ότι αυτό που έκανε το υπουργείο Υγείας ήταν να διαβιβάσει τις προδιαγραφές στις αρμόδιες αρχές που ήταν υπεύθυνες για να προχωρήσουν στο διαγωνισμό. «Χθες είχαμε την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η οποία πήγε πάρα πολύ καλά στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που διαθέτει δωρεάν μάσκες στους μαθητές», τόνισε ο υφυπουργός.

Για ασαφείς οδηγίες κάνει λόγο η ΓΓ Δημόσιας Υγείας

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το λάθος μέγεθος των μασκών που μοιράστηκαν στα σχολεία. Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας απέδωσε το λάθος σε ασαφείς οδηγίες.

«Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών», αναφέρει σε δελτίο Τύπου η ΓΓ Δημόσιας Υγείας.

«Αυτό που ήρθε να χαλάσει την εικόνα της όλης μας προσπάθειας είναι το λάθος με το μέγεθος των μασκών, για συγκεκριμένες ηλικίες μαθητών. Χθες η αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας αναγνώρισε το λάθος της και παραδέχτηκε ότι ο τρόπος με τον οποίο είχε περιγράψει τις προδιαγραφές των μασκών δεν ήταν σωστός, με αποτέλεσμα η μεγάλη διάσταση της μάσκας να μην είναι κατάλληλη ως προς το μέγεθός της, για τα παιδιά. Όμως το λάθος αυτό δεν ακυρώνει την προσπάθεια που έγινε από την ΚΕΔΕ και τις υπηρεσίες της», αναφέρει η ΚΕΔΕ.

Η ΚΕΔΕ, η οποία είναι και αρμόδια για τον διαγωνισμό προμήθειας μασκών ζήτησε να σταματήσει προς το παρόν η παραγωγή. Η διαδικασία θα ξεκινήσει πάλι όταν αποσταλούν από το υπουργείο Υγείας οι νέες προδιαγραφές.

Αντιδράσεις

«Οι δικαιολογίες ανάμεσα στην κυρία Κεραμέως και τον κύριο Θεοδωρικάκο δεν αφορούν την κοινωνία. Περιμένουμε τις παραιτήσεις και των δύο», σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

«Έδωσαν όλο το βάρος στις μάσκες και τα θαλάσσωσαν και εκεί. Πρωτοφανές φιάσκο με τις μάσκες-γίγαντες για μικρά παιδιά. Είναι εξοργιστικό που οι υπεύθυνοι παραμένουν στις θέσεις τους», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

Με ένα χιουμοριστικό βίντεο σχολίασε τις υπερμεγέθεις μάσκες η ΚΝΕ.

«Οι «άστοχοι» της κυβέρνησης ας βγάλουν τη «μάσκα» του ανεύθυνου και ας πληρώσουν το κόστος από την τσέπη τους», αναφέρει η Ελληνική Λύση.

«Περιμένουμε τις συγκεκριμένες απαντήσεις από την κυβέρνηση για να μην ανακύπτουν δεύτερες σκέψεις για την τυχαιότητα και την αμέλεια της αστοχίας», λέει το ΜέΡΑ 25.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤέλος τα «μορατόρια» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις – Ποια λύση προκρίνουν οι τράπεζες για το 2021
Επόμενο άρθροOι ενδεκάδες των δύο ομάδων