«Φρένο» στα σχέδια των ΗΠΑ να επιβάλλουν μέτρα κατά τεχνολογικών εταιρειών όπως η Huawei, βάζει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

 

Ερωτηθείς από το CNBC αναφορικά με τις αμερικανικές πιέσεις στον κινεζικό κολοσσό, απάντησε ότι ναι μεν η Γαλλία θέτει κάποιους περιορισμούς σε τέτοιου είδους εταιρείες, ωστόσο είναι προσηλωμένη σε ό,τι αφορά θέματα εθνικής ασφάλειας και τίποτα περισσότερο.

 

«Δεν υπάρχει υπερπροστατευτισμός έναντι οποιασδήποτε μεγάλης τεχνολογικής εταιρείας γιατί τις χρειαζόμαστε ώστε να μας βοηθούν να είμαστε ολοένα και ισχυρότεροι και να δημιουργούνε περισσότερες δουλειές», ανέφερε ο Μακρόν.

 

Ωστόσο, πρόσθεσε: «Βεβαίως σε κάποια θέματα έχουμε περιορισμούς που δεν επικεντρώνονται στη Huawei, αλά έχουν στόχο να προασπίσουν την εθνική μας ασφάλεια και την επικυριαρχία μας σε κρίσιμα ζητήματα».

 

Η Γαλλία προσπάθησε να θέσει κάποιους περιορισμούς στους τεχνολογικούς κολοσσούς όπως Facebook, Google και Amazon για τις φορολογικές πρακτικές τους, προτείνοντας μια εισφορά 3% στα εγχώρια έσοδα τέτοιου είδους επιχειρήσεων.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚίνδυνος για τη Δημοκρατία η ανοχή της κυβέρνησης Τσίπρα στη βία
Επόμενο άρθροΞεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη της Walmart