Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Για το θέμα της εγρήγορσης της πολιτείας στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο κ. Γαϊτάνης είπε ότι το θεσμικό πλαίσιο είναι επαρκές και αυτό που χρειάζεται είναι οι αυστηροί έλεγχοι και η επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων χωρίς καμμία έκπτωση. Σχολίασε μάλιστα και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε χθες ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη, εκτός τόπου και χρόνου και πρόσθεσε πως αυτός που την έγραψε ήταν εντελώς αδιάβαστος. «Συζητάμε για τουρισμό στην πατρίδα μας επειδή τα έχουμε καταφέρει καλά μέχρι τώρα» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.


Αναφερόμενος στην απόφαση του Τούρκου προέδρου για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο κ. Γαϊτάνης επεσήμανε ότι αυτό το ζήτημα δεν είναι μια διαφορά μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας ή Ευρώπης-Τουρκίας, αλλά είναι παγκόσμιο.
Αξιολόγησε δε την μέχρι τώρα αντίδραση της ΕΕ ως ένα πρώτο βήμα.
Για την αυριανή Σύνοδο Κορυφής, που θα εξετάσει το θέμα του Ταμείου Ανάκαμψης, ο κ. Γαϊτάνης είπε ότι «είναι σημαντικό στην Σύνοδο Κορυφής να υπάρξει μία συμφωνία εντός του Ιουλίου».
Τέλος αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της Προανακριτικής για τον κ. Παπαγγελόπουλο και το πόρισμα της πλειοψηφίας, που τον παραπέμπει, ο κ. Γαϊτάνης υπογράμμισε πως πρέπει «να διερευνηθεί μέχρι τέλους αυτή η υπόθεση γιατί έχει να κάνει με ζήτημα Δημοκρατίας».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΥπήρχαν παρεμβάσεις από τον Ολυμπιακό στη διαιτησία και ομάδες
Επόμενο άρθροΤο εμβόλιο από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca θα προσφέρει διπλή προστασία