Σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (DIHK) που δημοσιεύει η σημερινή Handelasblatt

Πολλές γερμανικές βιομηχανίες έχουν ήδη προχωρήσει σε περικοπή της παραγωγής τους λόγω της εκτόξευσης των ενεργειακών τιμών. Αυτό έδειξε έρευνα που διεξήγαγε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της χώρας (DIHK), το αποτέλεσμα της οποίας κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις του πολέμου και της ρωσικής εισβολής στη βιομηχανική μηχανή της χώρας και την πορεία της οικονομίας συνολικά.

Η έρευνα μεταξύ 3.500 εταιρειών της κυριότερης οικονομικής δύναμης της Ευρώπης έδειξε πως το 16% έχει ήδη προχωρήσει σε μείωση του ρυθμού παραγωγής ή σε μερικές περικοπές σε επιμέρους λειτουργίες, σαν αποτέλεσμα της αύξησης του κόστους. Η έρευνα δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα Handelsblatt.

«Πρόκειται για ιδιαίτερα ανησυχητικά νούμερα. Αποδεικνύουν το βάρος που δημιουργούν οι επίμονα υψηλές ενεργειακές τιμές» σχολίασε ο πρόεδρος του DIHK, Πέτερ Άντριαν.

Το πρόβλημα βέβαια ξεκινά από την υψηλή εξάρτηση της Γερμανίας από τις ενεργειακές ροές από τη Ρωσία. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει κάνει προσπάθεια για να βελτιώσει την ανεξαρτησία της αναζητώντας εναλλακτικούς προμηθευτές και εντείνοντας τη χρήση εναλλακτικών ενεργειακών πόρων.

Σε πρώτη φάση η Μόσχα ξεκίνησε και πάλι τις ροές φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1, έστω και με περιορισμένο ρυθμό, όμως παραμένει ο κίνδυνος να αποφασίσει να κλείσει τελείως τις στρόφιγγες.

Η απειλή αυτή έχει ήδη ωθήσει τη Γερμανία σε επιπλέον μέτρα και την ενεργοποίηση και του δεύτερου από τα τρία στάδια του σχεδίου έκτακτης ανάγκης που έχει καταρτίσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤηλεφώνημα για βόμβα στα δικαστήρια της Ευελπίδων
Επόμενο άρθροΦυσικό αέριο: Οι 5+1 αγωγοί που κρατούν «όμηρο» την Ευρώπη