Πραγματοποιήθηκε η τελετή παραλαβής του νέου Πυροσβεστικού οχήματος που παρέλαβε ο Δήμος Λέρου μετά από δωρεά του αδελφοποιημένου Δήμου Ασχαϊμ.

Το συγκεκριμένο -σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο- όχημα αποτελεί μια δωρεά του αδελφοποιημένου Δήμου Ασχαϊμ της Γερμανίας που έχει ως στόχο την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής του Στόλου των πυροσβεστικών οχημάτων του Δήμου μας.

Πρόκειται για βαρύ τύπου όχημα, με δεξαμενή νερού χωρητικότητας 1600 λίτρων, αυτόνομου πυροσβεστικού συγκροτήματος, που θα χρησιμοποιηθεί κυρίως ως όχημα πρώτης προσβολής, για εκτός δρόμου περιστατικά, με κύριο έργο την περιπολία δασικών εκτάσεων, την διάσωση σε περίπτωση ατυχήματος και την άμεση καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών.

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας ευχαριστεί τον Δήμαρχο του Δήμου Ασχάιμ Τόμας Γκλασχάουζερ, τον Αντιδήμαρχο και εκτελών χρέη Δημάρχου Ρόμπερτ Ερτλ για αυτή την τόσο σημαντική δωρεά η οποία βοηθάει στην αναβάθμιση του Στόλου των πυροσβεστικών οχημάτων του Δήμου, την συμπατριώτισσα και υπάλληλο του Δήμου Ασχάιμ κ. Ελένη Δημοπούλου, και η οποία ήταν πρωτεργάτης για αυτή τη δωρεά και σε όσους βοήθησαν στη δωρεά αυτή.

Επίσης ο κ. Κόλιας ευχαριστεί τον υπεύθυνο Τεχνικών υπηρεσιών κ. Μιχάλη Ελένη ο οποίος ταξίδεψε οδικώς και εκπαιδεύτηκε επί μία εβδομάδα ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σωστά το πυροσβεστικό όχημα, συνοδευόμενος από τον συμπατριώτη μας κ. Μανώλη Αράπη που ταξίδεψε με δικά του οικονομικά έξοδα, τους διευθυντές των υπηρεσιών και τους υπαλλήλους του Δήμου μας.

«Εύχομαι το όχημα αυτό να μην απαιτηθεί ποτέ να παρέμβει αλλά εάν χρειαστεί να σώζει ζωές, περιουσίες και το δασικό μας πλούτο.

Τέλος επιβεβαιώνεται ότι η αδελφοποίηση των Δήμων Λέρου και Δήμου Ασχαϊμ διαχρονικά τελεί με την ενεργή συμμετοχή των δημοτών της Λέρου και του Ασχαϊμ με έμφαση στην ανάπτυξη στενών σχέσεων μεταξύ όλων των δημοτών αλλά κυρίως των νέων γι’ αυτό υπάρχει και συνέχεια» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης για το ειδικό ποινικό μητρώο αδικημάτων σε βάρος ανηλίκων
Επόμενο άρθροΡετινοειδή: το μυστικό για την αντιγήρανση του δέρματος