Στις από απόσταση υπηρεσίες που προσφέρει το Υπουργείο Ψηφιακής διακυβέρνησης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρόκειται να  συμπεριληφθεί εντός του νέου έτους και αυτή της ψηφιακής αίτησης για την έκδοση διαβατηρίου καθώς και οι συνταγογραφήσεις των ιατρών οι οποίες θα μπορούν να γίνονται μέσω κινητού τηλεφώνου, μέσα από την εφαρμογή My health όπως δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς στην ΕΡΤ.

Όπως είπε, σύντομα στα κινητά τηλέφωνα των εγγεγραμένων στην υπηρεσία, θα έρχονται πληροφορίες για ό,τι αφορά τον ΑΜΚΑ, τη διασταύρωση των φαρμάκων και των ιατρικών γνωματεύσεων. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει και ιστορικό εξετάσεων και παραπεμπτικών απο το 2012 μέσα απο εφαρμογή που χαρακτήρισε ο κ. Γεωργαντάς πρόπλασμα του ψηφιακού φακέλου που αναμένεται την επόμενη χρονιά.

Στη συνέχεια απάντησε σε ερώτημα τηλεθεατή σχετικά με τα 50GB σε εμβολιασμένους ηλικίας 15-17 ετών, που φαίνεται να καταναλώνονται πρώτα τα δεδομένα απο το ισχύον πρόγραμμα κινητής τηλεφωνίας, πως το θέμα θα αποσαφηνιστεί άμεσα υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι οι αιτήσεις ξεκίνησαν από τις 11 Οκτωβρίου, ενεργοποιούνται με συναίνεση κηδεμόνα και αφορούν κατανάλωση μέ όριο τους 5 μήνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑποστακτική περίοδος – Ανάβουν τα καζάνια στην Πρέβεζα
Επόμενο άρθροΣυμφωνίες και παραγωγή του φαρμάκου για τον κοροναϊό προωθεί η MSD