Δικαιολογημένους έκρινε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τους χειρισμούς των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ κατά την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα που οδήγησε σε έναν νεκρό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «το αυτοκίνητο εμβολίζει θεωρείται φονικό όπλο, οπότε απολύτως δικαιολογείται η άμυνα των αστυνομικών. Έπρεπε να το καταδιώξουν».

Όπως ανέφερε , τι έγινε σωστά και τι όχι θα το κρίνει η πειθαρχική διαδικασία, η οποία ορθώς διετάχθη από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα, σχολίασε πως «είναι πολύ άδικο να τοποθετείται το περιστατικό επί ρατσιστικής βάσεως, διότι ήταν αδύνατο μέσα στην νύχτα οι αστυνομικοί να γνωρίζουν ποιος οδηγεί το αυτοκίνητο και τι καταγωγής ήταν». «Αν η πρόθεση των αστυνομικών ήταν ανθρωποκτόνος θα είχαν σκοτωθεί και οι 3 που βρίσκονταν στο όχημα. Ο αριθμός των πυροβολισμών,-38 σφαίρες, δείχνει ότι δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση», είπε.

Σχετικά με την πληροφορία ότι οι αστυνομικοί δέχθηκαν εντολές να σταματήσουν την καταδίωξη και δεν το έκαναν, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι, αν ο αστυνομικός κρίνει ότι ένα όχημα είναι επικίνδυνο, οφείλει να το καταδιώξει.

Επίσης, εξέφρασε την αμφιβολία του ότι υπάρχει αξιωματικός της αστυνομίας που θα έδινε μια παράνομη, όπως την χαρακτήρισε, εντολή. Ο υπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι «ένα μεγάλο μέρος του κόσμου, για πρώτη φορά μετά από καιρό, δείχνει τη συμπαράσταση του στην αστυνομία».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓεωργιάδης για Πέραμα – Φονικό όπλο το αυτοκίνητο που εμβολίζει – Δικαιολογημένη άμυνα των αστυνομικών
Επόμενο άρθροΛαζαρίδης – Τιμή μας να εισάγουμε το ομόλογο της CPLP στο ΧΑ