Για τις αυξήσεις στην ενέργεια μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ υποσχέθηκε στους καταναλωτές ότι δεν θα δουν τους λογαριασμούς να «φουσκώνουν».

«Δεν θα αφήσουμε την αύξηση στην ενέργεια, συγκεκριμένα, να επηρεάσει τους λογαριασμούς του καταναλωτή σε ρεύμα και φυσικό αέριο, η κυβέρνηση με μέτρα θα απορροφήσει τις αυξήσεις για το μέσο νοικοκυριό. Όσον αφορά στο ρεύμα και το φυσικό αέριο αυτό θα είναι για όλους, για το πετρέλαιο θέρμανσης αυτό θα αφορά τους δικαιούχους», είπε ο υπουργός στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις 6».

Πρόσθεσε ότι χρειάζεται προσοχή ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στον πληθωρισμό. «Δουλεύουμε με σύνεση, αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας», είπε και ανέφερε ότι το 2020 και ο το 2021 η Ελλάδα είχε μηδενικό πληθωρισμό.

Οι τιμές στα τρόφιμα έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2019, δεν είναι υψηλότερες, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι οι αλυσίδες τροφίμων μπορούν να απορροφήσουν τις αυξήσεις στα ναύλα.

Το σχόλιο για τη διαγραφή Μπογδάνου

Ερωτηθείς για το θέμα της χθεσινής διαγραφής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις αντικομμουνιστικές αναφορές του στη Βουλή, χαρακτήρισε την απόφαση του πρωθυπουργού, ορθή.

«Ο Μπογδάνος έκανε πολύ μεγάλο λάθος, παρά το ότι τον συμπαθώ και είναι φίλος μου, αποφάσισε να αλλάξει την ατζέντα για λόγους που δεν καταλαβαίνω. Την τελευταία φορά τον υποστήριξα για να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση που είχε δημιουργηθεί με λίστα με τα παιδιά. Όμως όταν είμαστε στην πολιτική φερόμαστε με υπευθυνότητα, καταλαβαίνουμε τη στιγμή, το χώρο και τον τρόπο, και ο φίλος μου ο Κωνσταντίνος τα παραβίασε», είπε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως αυτό που προέχει είναι «η ενίσχυση της Ελλάδος, η αμυντική μας θωράκιση, και αυτό πρέπει να συζητάμε και όχι ζητήματα ιστορικού ενδιαφέροντος». Για το ενδεχόμενο διαγραφής από το κόμμα είπε ότι δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο και ο κ. Μπογδάνος πρέπει να καταλάβει ότι έκανε λάθος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚώστας Μπαγινέτας – «Δύο Θητείες – Ένας στόχος»
Επόμενο άρθροΕμφύλιος στον ΠΑΟΚ – Τρόμος για «πόλεμο» και στην Τούμπα