Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ακρίβεια.

«Σε μία εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τα μέτρα για την ακρίβεια. Στα μέτρα που αντέχει ο προϋπολογισμός θα γίνει παρέμβαση για να ανακουφιστούν οι πολίτες, στο μέτρο του εφικτού. Κοιτάμε πάντα την εφαρμογή των μέτρων που λαμβάνουμε και διορθώνουμε ό,τι δεν πηγαίνει καλά. Σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι να αδικήσει κανέναν, σκοπός είναι να είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας όσο περισσότερο μπορούμε, διαχειριζόμενοι μία παγκόσμια αναταραχή. Η Ελλάδα είναι σε μία καλή κατάσταση σε σχέση με άλλες χώρες», ανέφερε αρχικά.

Δεν θα μειωθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα

«Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης ήταν και παραμένει πολύ υψηλός, η κυβέρνηση αυτή δεν έχει αυξήσει τους φόρους. Οριζόντια μείωση στον ειδικό φόρο καυσίμων δεν θα υπάρξει», ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Οι πρατηριούχοι έχει αναδείξει το κομμάτι των πρατηρίων που πουλάει βενζίνη κάτω της τιμής του διυλιστηρίου. Νόμος που να απαγορεύει να πουλάς φθηνότερα δεν υπάρχει. Άρα το Υπουργείο Ανάπτυξης και η ΔΙ.Μ.Ε.Α (Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς) κάνουν καθημερινούς ελέγχους, ωστόσο δε μπορούμε να βάλουμε πρόστιμο σε κάποιον που πουλά φθηνότερα. Μπορούμε να βάλουμε πρόστιμο σε κάποιον που πουλά ακριβότερα»

»Οι πρατηριούχοι θέτουν το εξής ζήτημα: γίνεται κάποιος να πουλά επί μακρού χρονικού διαστήματος κάτω από το κόστος; Προφανώς δε είναι λογικό. Το αν είναι προϊόν λαθρεμπορίας ή νοθείας, το βρίσκουν οι αρχές του κράτους. Ήδη έχουμε επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να διεξάγουμε ελέγχους σε πρατήρια που πωλούν κάτω του κόστους», επεσήμανε.

Για την αισχροκέρδεια

Για την αισχροκέρδεια, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως, «Ο νόμος για την αισχροκέρδεια, που έχουμε ψηφίσει, αφορά στην δημοσίευση της επιχείρησης που έχει πάρει πρόστιμο για ποσό άνω των 50.000 ευρώ ή που έχει πάρει πρόστιμο για δεύτερη φορά γι’ αυτόν τον λόγο».

«Το αίτημα για οριζόντια μείωση του φόρου προσκρούει στην οικονομική μας πραγματικότητα. Η κυβέρνηση είναι ανάμεσα σε αντικρουόμενα συμφέροντα. Από τη μία, τη μεριά των πολιτών που θέλουν λιγότερους φόρους και του κράτους που δεν πρέπει να βρεθεί σε κίνδυνο», σημείωσε συμπληρωματικά.

«Χθες είχαμε συνάντηση με τον ΟΠΕΚ, και φαίνεται πως υπάρχει ανησυχία για την τιμή του πετρελαίου το 2022. Πάρα πολλές χώρες έχουν αυξημένη ζήτηση πετρελαίου για πολλούς λόγους, και η πράσινη ατζέντα έχει δημιουργήσει την «τέλεια καταιγίδα» στην ενέργεια. Εάν σταματήσει ο πόλεμος με συμφωνία Ουκρανίας – Ρωσίας, θα είναι το πιο ευχάριστο σενάριο», δήλωσε σχετικά με τις προβλέψεις για την αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Τηλεοπτικές άδειες και υπόθεση Novartis

Για την παραπομπή του Νίκου Παππά, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως, «όσον αφορά στην παραπομπή του κ. Παππά, η παραπομπή είναι σε βαθμό πλημμελήματος, για ένα πολιτικό πρόσωπο, είναι εξευτελιστικό, είναι ντροπιαστικό. Στον ΣΥΡΙΖΑ υποκρίνονται ότι δεν συμβαίνει τίποτα, όμως στην πραγματικότητα, είναι κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει»

Για τη Novartis, είπε πως, «έχουμε μία εισαγγελική πρόταση που παραπέμπει τον κ. Παπαγγελόπουλο και την κ. Τουλουπάκη, με τους συνεργάτες της, Επίκουρους Εισαγγελείς. Από την αρχή είχα μιλήσει για σκευωρία. Εάν η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή και υπάρξει παραπομπή, θα μπορέσει ο ελληνικός λαός να μάθει και να ακούσει τι πραγματικά συνέβη σε αυτή τη υπόθεση. Από χθες μου κάνει εντύπωση που η εισαγγελική πρόταση απαλλάσσει τους δημοσιογράφους. Παρακολουθώ τις αναρτήσεις του κ. Βαξεβάνη, που είναι πανηγυρικές, και μου κάνει εντύπωση, διότι εάν η Εισαγγελέας έκανε πράγματι καλά τη δουλειά της ως προς τον κ. Βαξεβάνη, προφανώς έκανε πολύ καλά τη δουλειά της ως προς τον κ. Παπαγγελόπουλο και την κ. Τουλουπάκη»

«Άρα εφόσον έχουμε μια «καλή Εισαγγελέα», βάσει των λεγομένων του κ. Βαξεβάνη, πάει να πει ότι πράγματι δέχεται ότι υπάρχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις για κατάχρηση εξουσίας, έναντι του κ. Παπαγγελόπουλου και της κ. Τουλουπάκη. Αυτό θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μας το εξηγήσει ο κ. Βαξεβάνης», κατέληξε.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜπάιντεν: Υπέρ της κατασκευής σιλό αποθήκευσης σιτηρών στα σύνορα της Ουκρανίας – Να βοηθηθούν οι εξαγωγές προς την Ευρώπη
Επόμενο άρθροΚλήρωση για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Άρη