Η κυβέρνηση έχει στους στόχους της φορολογικές απαλλαγές που θα λειτουργούν ως κίνητρα για ιδιωτική ασφάλιση, σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στο Webconference της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος με θέμα: «Ασφαλιστικός κλάδος: η πρόκληση της επόμενης μέρας».

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η πανδημία έχει ανατρέψει τον οικονομικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, πλην όμως ζητήματα όπως η θέσπιση φορολογικών κινήτρων για ασφάλιση ακινήτων έναντι φυσικών καταστροφών και η ανάπτυξη του δεύτερου ασφαλιστικού πυλώνα θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας.

Ο πρόεδρος της ένωσης, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου εστίασε την ομιλία του στην ανάγκη υλοποίησης της κυβερνητικής δέσμευσης για θέσπιση φορολογικών κινήτρων στην ασφάλιση της κατοικίας και ζήτησε να μην αποτελέσει η πανδημία την αφορμή για να ξεχαστούν προηγούμενες υποσχέσεις προς τον κλάδο.

Φορολογικά κίνητρα στις ασφαλίσεις ζωής ζήτησαν εκτός από τον πρόεδρο της ΕΑΕΕ και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο εκπρόσωπος των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, Δημήτρης Γαβαλάκης και ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει στους στόχους της φορολογικές απαλλαγές που θα λειτουργούν ως κίνητρα για ιδιωτική ασφάλιση αλλά δεν μπορεί άμεσα να τις υλοποιήσει στο βαθμό που αυτός ο στόχος έρχεται σε αντίθεση με τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος υποστήριξε πως οι τράπεζες είναι σε θέση φέτος να δανείσουν επιπλέον 15 δισ. ευρώ αυξάνοντας την πιστωτική τους επέκταση και τονώνοντας την οικονομία. Σε ό,τι αφορά το ΑΕΠ σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχουμε κανένα λόγο να αποκλείουμε το θετικό σενάριο που προβλέπει ύφεση της τάξεως του 4%-5% για φέτος.

Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι η πανδημία έδειξε το έλλειμμα της ιδιωτικής ασφάλισης στην ελληνική οικονομία, συμπληρώνοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις, στις οποίες συγκαταλέγεται και το κεφαλαιοποιητικό σκέλος του ασφαλιστικού συστήματος.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Μεταλλαγμένο και πιο επιθετικό το στέλεχος του ιού που «χτύπησε» ΗΠΑ και Ευρώπη

Jerusalem Post: Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ εξετάζουν τη δημιουργία «ασφαλούς ζώνης» τουρισμού

Νίκος Σειραγάκης: Εκτός φυλακής ο παιδεραστής του Ρεθύμνου

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροAirbnb: Από την επιτυχία της Silicon Valley σε απολύσεις του 25% των εργαζομένων
Επόμενο άρθροΣταϊκούρας: Την επόμενη εβδομάδα το ένα δισ. της «επιστρεπτέας προκαταβολής»