Τις θέσεις του κόμματός του, κατά κύριο λόγο για την οικονομική πολιτική της χώρας, έδωσε ο Γραμματέας του κόμματος Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια ωριαίας συνέντευξης τύπου στους κερκυραίους δημοσιογράφους.

Παράλληλα παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στο νησί, ευχαριστώντας παράλληλα για τα ποσοστά που έλαβε το κόμματου στις Ευρωεκλογές. Πρόκειται για τους Νίκο Βεντούρα, Σπύρο Σαββανή, Μαρία Μπιτσάκη, ενώ, η Λίτσα Αλεξάκη θα βρεθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

 

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να κάνουμε ξανά τα λάθη του παρελθόντος και να ασκήσουμε μια ανεξάρτητη εθνική οικονομική πολιτική. Στο ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουμε και πάλι τον κίνδυνο ενός Grexit ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι αυτό δεν πρέπει να μας φοβίζει. «Ας μας πετάξουν έξω από το ευρώ, δεν φοβόμαστε» ήταν η χαρακτηριστική δήλωσή του.

Παράλληλα, καταφέρθηκε κατά της ΝΔ την οποία χαρακτήρισε ως «ρεβανσιστική ολιγαρχία» αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος όπως είπε υπέγραψε το τέταρτο μνημόνιο. Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, το Μερα25 θα σταθεί απέναντί τους αποκλείοντας οποιαδήποτε συνεργασία μετά τις εκλογές.

Τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν μια σειρά νομοθετημάτων όπως η μείωση των φόρων, τη κατάργηση της προκαταβολής φόρου, η μη παραχώρηση των κόκκινων δανείων κλπ, χωρίς πρότερη συνεννόηση με το Eurogroup αφού το τελευταίο, ως όργανο, δεν υφίσταται στις συνθήκες της Ε.Ε.

Ερωτώμενος για ποιο λόγο δεν προχώρησε στις παραπάνω κινήσεις όταν ο ίδιος ήταν «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε ότι τότε υπήρχε η ασφυκτική πίεση των Ευρωπαίων και άλλων δανειστών, ο ίδιος δεν έλεγχε ούτε τις εφορίες και θα έπρεπε να βρει σε σύντομο χρονικό διάστημα τεράστια ποσά για αποπληρωμή των τρεχουσών υποχρεώσεων της χώρας.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔήμος Τρίπολης: Στις πληγείσες περιοχές ο Φ. Κουρεμπές
Επόμενο άρθροΛαμπρή η τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου (video)