«Όσο περισσότερο απομονωμένος αισθάνεται από τη Διεθνή Κοινότητα και όσο περισσότερο αντιλαμβάνεται ότι η Ελλάδα, ακολουθώντας αυτή την εξωτερική πολιτική και αυτή την πολιτική ενίσχυσής της σε όλα τα επίπεδα, αναβαθμίζει το κύρος της και ενισχύει την απήχηση των απόψεών της, τόσο ο κ. Ερντογάν αισθάνεται την ανάγκη να κορυφώσει αυτή την προκλητική ρητορική με ανιστόρητους ισχυρισμούς, με έωλους μύθους, που δεν μπορούν να βρουν απήχηση πουθενά και που δεν μπορούν να σταθούν απέναντι στις Διεθνείς Συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον Alpha 98,9, τόνισε πως «ο Ερντογάν κάνει αυτό που κάνει, έχει τα δικά του εσωτερικά προβλήματα. Έχει επιλέξει το σύνολο της τουρκικής ηγεσίας να προκαλεί τη χώρα και να πλειοδοτεί σε χαρακτηρισμούς, απειλές, προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα», ενώ εμείς, όπως είπε, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, «τους συμμάχους στο πλευρό μας και έχουμε δυναμώσει σε όλα τα επίπεδα».

«Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε και να διαφυλάξουμε και την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αλλά και τη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. Χρειάζεται ευθύνη και εθνική συσπείρωση», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Και διευκρίνισε πως εμείς «δεν θα αναγάγουμε σε θέμα εσωτερικής αντιπολίτευσης τις προκλήσεις από την Τουρκία», προσθέτοντας ότι «πάντοτε είναι θετικό όταν οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί εκπέμπουν το μήνυμα ότι τίποτα και κανείς δεν μπορεί να απειλήσει την Ελλάδα».

Ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε πως «είναι σωστό ο Ερντογάν να ξέρει ότι ο πολιτικός κόσμος είναι ενωμένος και ότι την Ελλάδα δεν μπορείς να την απειλείς. Αλλά επειδή η πολιτική έχει συνέχεια», όπως είπε, «θα πρέπει οι δηλώσεις να χαρακτηρίζονται από ένα ενιαίο περιεχόμενο. Η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν παρασύρεται σε ακρότητες», επεσήμανε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Διεθνής Κοινότητα ξέρει πολύ καλά τι γίνεται και πως ο κόσμος έχει καταλάβει πάρα πολύ καλά ότι ο Ερντογάν θέλει συνεχώς να ανακατεύει τα πράγματα, να εγκαταστήσει μια πραγματικότητα δική του, όπως την έχει στο μυαλό του, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του Συνθήκες και Διεθνές Δίκαιο.

«Και αυτό, για να μπορέσει σιγά-σιγά να χτίσει μια θεωρία αναθεωρητισμού» σημείωσε, τονίζοντας πως «αυτό δεν γίνεται αποδεκτό από κανέναν πουθενά. Προφανώς, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τη χώρα μας, προφανώς δεν έχει καμία τύχη στο πεδίο, το γνωρίζουν άπαντες αυτό. Πρώτοι το γνωρίζουν οι Τούρκοι».

Μάλιστα, υπενθύμισε τις δηλώσεις Μακρόν και Σολτς, καθώς και το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, «που στην ουσία διατηρεί επ’ αόριστον το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην Ε.Ε., όσο συνεχίζει αυτή την τακτική στην Κύπρο και στο Αιγαίο».

«Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να πλήξει την εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα πουθενά», διαβεβαίωσε ο κ. Οικονόμου, σημειώνοντας πως κανείς δεν πρόκειται να ανεχθεί δεύτερη εστία ή πληγή αναθεωρητισμού και επεκτατισμού πουθενά στον κόσμο, «μετά από αυτά που έχουμε δει και με την επίθεση της Ρωσίας του Πούτιν, στην Ουκρανία».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για νέο Νομο Πλαίσιο ΑΕΙ: Ναι μεν, αλλά…
Επόμενο άρθροΗ Χαντάντ Μάια «φρέναρε» τη Σάκκαρη