Για τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ελέγχου Λοιμώξεων σχετικά με τους εμβολιασμούς μίλησε η καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελένη Γιαμαρέλλου.

«Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ελέγχου Λοιμώξεων, σήμερα το πρωί χτύπησε, όχι κουδουνάκι, καμπάνα, λέγοντας ότι χώρες που δεν έχουν φτάσει στο απαιτούμενο 80% του εμβολιασμού, θα πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ το φθινόπωρο, γιατί θα αυξηθούν πολύ απότομα τα κρούσματα, οι διασωληνώσεις, οι νοσηλείες και οι θάνατοι», τόνισε η καθηγήτρια, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη.

Τι θα γίνει με τις παρελάσεις

Το αν θα γίνει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα, σημείωσε η κ. Γιαμαρέλλου. Αυτή την στιγμή έχουμε μια σταθεροποίηση με πτωτική τάση, οι διασωληνωμένοι μειώνονται, οι θάνατοι έχουν σκαμπανεβάσματα, γεγονός που έχει να κάνει με τους ανθρώπους που βρίσκονται στις ΜΕΘ εδώ και πολλές ημέρες. «Με τις παρελάσεις, θα αποφασιστεί αν θα πρέπει να έχουν όλοι τις μάσκες ή αν θα γίνει χωρίς κόσμο, είναι νωρίς ακόμα».

Πόσα τεστ γίνονται καθημερινά

«Πλέον ξεπερνάμε τα 300.00 τεστ. Ο κόσμος έχει μάθει και πηγαίνει και ελέγχεται. Και βέβαια όσο περισσότερα τεστ, τόσο περισσότερα κρούσματα θα ανιχνεύεις. Όταν λοιπόν ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται με τόσο μεγάλο αριθμό τεστ, υπάρχει πρόοδος που δεν πρέπει να ανακόψουμε και ο μόνος τρόπος είναι ο εμβολιασμός. Όταν χρειαζόμαστε 2.500.000 εμβολιασμένους ακόμα για να πετάξουμε τις μάσκες, δεν μπορεί να έχουμε 20.000 ραντεβού για εμβόλιο την ημέρα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γιαμαρέλλου.

«Το εμβολιάΖΩ είναι ένα ένα σύνθημα που πρέπει να μείνει στο μυαλό μας», σημείωσε η καθηγήτρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Αχιλλέας Πούγγουρας για το ντέρμπι των «αιωνίων»
Επόμενο άρθροΠάτρα -Τραυματίες μαθητές σε επεισόδια στην κατάληψη του 2ου ΕΠΑΛ