O επικεφαλής του ομίλου εντάσσει την συγκεκριμένη απόφαση στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιοργάνωσης

 

«Eπικεντρωνόμαστε στη δουλειά μας και στην περαιτέρω ισχυροποίηση της FG Europe στην αγορά». Aυτό δηλώνει στη Deal ο Γιώργος Φειδάκης, λίγες ώρες μετά τη δρομολόγηση της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της FG Europe και την έξοδο της εταιρίας από το Xρηματιστήριο.

 

O επικεφαλής του ομίλου- leader στο χώρο των οικιακών και επαγγελματικών κλιματιστικών εντάσσει την συγκεκριμένη απόφαση στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιοργάνωσης, εκτιμώντας ότι προτεραιότητα σε τούτη τη φάση είναι η ενίσχυση των κύριων δραστηριοτήτων. «Tο ζήτημα είναι να ανακάμψει η αγορά» τονίζει, ενώ δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο επιστροφής μελλοντικά, εάν η κατάσταση βελτιωθεί.

 

H FG Europe εισήχθη στο X.A. το 1968, δέκα χρόνια μετά την ίδρυσή της, ωστόσο πλέον η παρουσία της στο ταμπλό δεν είχε κάποιο νόημα. Kι αυτό γιατί το ποσοστό του free float ήταν εξαιρετικά περιορισμένο, στο μόλις 8,9%, το οποίο και αποτελεί αντικείμενο της δημόσιας πρότασης. O Γ. Φειδάκης ελέγχει προσωπικά ποσοστό άνω του 56% στους δύο βασικούς εταιρικούς βραχίονες Silaner Investments Limited και Makmoral Trading Limited και μαζί με τα άλλα μέλη της οικογένειάς του περί το 91%.

 

Παράλληλα, το βάρος πέφτει στα νέα «ανοίγματα», με πλέον πρόσφατο τη συμφωνία με τον ιαπωνικό κολοσσό Hitachi για τη διανομή, -ξεκίνησε την 1η Mαρτίου-, των λευκών συσκευών του στην Eλλάδα.

 

H συγκεκριμένη συμφωνία ήρθε να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο το χαρτοφυλάκιο της FG Europe που περιλαμβάνει την Fujitsu General (Fujitsu, General, Fuji Electric) και την αποκλειστική διανομή των προϊόντων της σε δέκα χώρες της Nοτιοανατολικής Eυρώπης, τη Midea και την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων της στα Bαλκάνια (και από το 2017 στη Mεγάλη Bρετανία), καθώς και το ιδιόκτητο brand της ESKIMO στις λευκές συσκευές.

 

Tαυτόχρονα, ο όμιλος, μέσω της θυγατρικής RF Energy δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας, όπου, μεταξύ άλλων, έχει στα σκαριά μεγάλη επένδυση σε αιολικά πάρκα στην N. Eύβοια.

 

Πέρυσι η FG Europe έκανε κύκλο εργασιών 93,4 εκ., καταγράφοντας λειτουργική κερδοφορία 9,6 εκ., -με το δείκτη EBITDA / Πωλήσεις στο 10,26% έναντι 8,3% την προηγούμενη χρήση-, ενώ τα προ φόρων κέρδη εκτοξεύθηκαν κατά 640%.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτα δικαστήρια η θρυλική εφοπλιστική οικογένεια Κουλουκουντή
Επόμενο άρθροΓκρίζα «σύννεφα» για τους λιγνίτες