Ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας και επικεφαλής της οργάνωσης «Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Ένωση» Σεργκέι Στεπάσιν δίνει συνέντευξη στο περιοδικό Der Spiegel με αφορμή την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων το τελευταίο διάστημα.

 

Όπως γράφει η Deutsche Welle, ο Σεργκέι Στεπάσιν θεωρεί «ανοησίες» τις κατηγορίες της ελληνικής πλευράς ότι παρενέβη στα εσωτερικά της χώρας προσπαθώντας να χρηματίσει έλληνες πολιτικούς έτσι ώστε να μην επιλυθεί η διένεξη με τα Σκόπια για όνομα και έτσι η ΠΓΔΜ να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

 

Αναφερόμενος στους λόγους για την αλλαγή στάσης της Αθήνας έναντι της Μόσχας ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας τονίζει: «Πρώτον, είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν δρα ανεξάρτητα. Μέχρι πρόσφατα όταν όλες οι άλλες χώρες κατηγορούσαν τη Μόσχα για παρέμβαση στα εσωτερικά τους η Αθήνα δεν ανακατεύονταν. Τώρα όμως ο Αλέξης Τσίπρας πήρε θέση και ποιος τον συνεχάρη την επομένη; Ο αμερικανός πρόεδρος. Δεύτερον, έχει να κάνει με την κατάσχεση επιχείρησης κάποιου (σσ. του προέδρου του ελληνικού παραρτήματος της «Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης ΠαλαιστινιακήςΈνωσης» Σίμωνα Παναγιωτίδη) μόνο και μόνο επειδή συνεργάζεται με τη Ρωσία. Τρίτον, δεν έχουμε, κατά την άποψή μου, καμία δυσκολία με την ελληνική εκκλησία, αλλά μόνο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑύξηση στον πλούτο βλέπει η Allianz
Επόμενο άρθροΑύριο μονογράφονται οι συμβάσεις για τρία «οικόπεδα»