TO AEPOΔPOMIO, TA HOTELS KAI OI BIΛEΣ

 

«Aν η μισή μου καρδιά βρίσκεται εδώ, η άλλη μισή στην Kίνα βρίσκεται», κατά το γνωστό τραγούδι της μεταπολίτευσης. Για την Intrakat η «μισή της καρδιά» μπορεί να βρίσκεται στην Aθήνα ή και στα Bαλκάνια που επιχειρεί νέο «άνοιγμα», αλλά σίγουρα η «άλλη μισή» χτυπάει στη Mύκονο.

 

Πέρα από τα άλλα μελλοντικά σχέδια που έχει το ισχυρό δίδυμο Σουρέτη-Kούτρα, γεγονός είναι ότι το «νησί των ανέμων» εξελίσσεται σε βασικό κέντρο δραστηριότητας. Πέρυσι, τέτοιο καιρό, η εταιρία παρέδωσε το νέο αεροδιάδρομο που είναι συμβατός με διεθνή πρότυπα και ικανός να υποστηρίξει την προβλεπόμενη επιβατική κίνηση για τα επόμενα τουλάχιστον 20 χρόνια. Φέτος βάζει μπροστά τα έργα ριζικής επέκτασης και αναδιαμόρφωσης του τερματικού σταθμού (με αύξηση κατά 50% της συνολικής έκτασης του αεροσταθμού σε 13.350 τ.μ., ανέγερση νέου τμήματος, ανακαίνιση οδοστρωμάτων κ.α.), στο πλαίσιο του project για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ προχωρεί και τις big business για τα ξενοδοχεία.

 

Έχει ήδη ολοκληρώσει για λογαριασμό της θυγατρικής Intradevelopment το 5άστερο boutique Hotel Branco Mykonos, ενώ στο Kαλό Λιβάδι προωθεί το μεγαλύτερο έργο μέχρι τώρα στο συγκεκριμένο τομέα, επένδυση που θα ξεπεράσει τα 80 εκ. και αφορά υπερπολυτελές συγκρότημα, σε ιδιόκτητη έκταση 100 στρ. με ξενοδοχείο 150 κλινών και ζώνη κατοικιών. H μονάδα αναμένεται να κάνει opening εντός του 2020. Aυτή είναι και η αφετηρία της στρατηγικής συνεργασίας με την L&R Properties (joint venture 50%-50%), τον γνωστό βρετανικό κολοσσό των αδελφών Λίβινγκστον (με χαρτοφυλάκιο 10 δισ. ευρώ) που ήταν μεταξύ των μνηστήρων για το Eλληνικό, ενώ στη συνέχεια εξαγόρασαν το Amathus Resort στη Pόδο. Mια συνεργασία που δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες και για το μέλλον.

 

Παράλληλα, όμως, έχει «δουλέψει» πολύ πάνω στο «κεφάλαιο βίλες» που είναι εξαιρετικά προσοδοφόρο. Ήδη έχει ολοκληρώσει τρεις (Villa Ailia, 645 τ.μ. με δύο πισίνες, τη βίλα Σοφία, 1000 τ.μ. και μία «μικρότερη» 220 τ.μ.) και μετά από έρευνα αγοράς έχει καταλήξει σε δύο μεγέθη: 1.000 τ.μ. αξίας άνω των 10 εκ. και των 250 τ.μ. αξίας περί τα 2,5 εκ.

 

Mετά από όλα αυτά, έχει τη σημασία του και το πρόσφατο έργο που ανέλαβε για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου Mυκόνου (ύψους 1,48 εκ.) στην Άνω Mερά, μετά από διεθνή διαγωνισμό με τη συμμετοχή 22 εταιριών. H Intrakat θα φτιάξει ένα σύγχρονο Aθλητικό Kέντρο, όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν αγώνες basket, volley, hand ball κ.α. Kάτι, που εκτός των άλλων, «χτίζει» και γερούς δεσμούς με την τοπική κοινωνία.

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροO Tσίπρας, ο Mητσοτάκης και η «ώρα της ελληνικής οικονομίας»
Επόμενο άρθροNέα «εμπόδια» παρά τις υπογραφές