Ας δούμε το νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται στην Κύπρο μετά την παραίτηση του Νίκου Χριστοδουλίδη από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρώτα απ΄όλα να σας πω ότι οι προεδρικές εκλογές στην Κύπρο θα γίνουν μετά από 13 μήνες, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2023 και έως τώρα έχουν υποβάλει υποψηφιότητα δύο στελέχη από το ίδιο το κόμμα, ήτοι ο μέχρι χθες πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Νεόφυτος Αβέρωφ και ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Η αντιπολίτευση δεν έχει ακόμα ανακοινώσει υποψηφιότητα, αλλά ρόλο κλειδί μπορεί να παίξει το ΔΗΚΟ (Δημοκρατικό Κόμμα). Εάν τελικά δεν υποδείξει δικό του υποψήφιο και στηρίξει Νίκο Χριστοδουλίδη τότε ο κ. Χριστοδουλίδης (ο οποίος να σημειώσω είναι αρκετά δημοφιλής στην Κύπρο) θεωρείται βέβαιον ότι θα προχωρήσει στον δεύτερο γύρο.

Το (ισχυρό) ΑΚΕΛ (κομμουνιστικό κόμμα) δεν αποκλείεται να στηρίξει κεντροδεξιό υποψήφιο, αφού μόνον μία φορά διεκδίκησε με στέλεχός του την Προεδρία, όταν εξελέγη ο Δημήτρης Χριστόφιας. Να σημειώσω ακόμα ότι η σύζυγος του κ. Χριστοδουλίδη, η Φιλίππα Καρσερά, διπλωμάτης καριέρας ήταν μέχρι πρότινος στο διπλωματικό γραφείο του Νίκου Αναστασιάδη με αρμοδιότητες την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚακοκαιρία Διομήδης: Πτώσεις δέντρων στην Ημαθία, κλειστά σχολεία στην Ελασσόνα και… λευκές εικόνες
Επόμενο άρθροΕνισχύει την οδική ασφάλεια στη Σκόπελο με 2,5 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας