ΈΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ έκαναν οι Γιατροί του Κόσμου με την εγγραφή 8 παιδιών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Δήμου Αθηνών. Τα παιδιά, που φιλοξενούνται στο Ανοικτό Κέντρο Διαμονής “A Step Forward” κατά την περίοδο εξέτασης της αίτησης ασύλου τους, διεκδίκησαν με τη βοήθεια του προσωπικού και κατέκτησαν το αυτονόητο, το δικαίωμα τους στη γνώση και τη μάθηση.

Όλα τα παιδιά του “A Step Forward” που γράφτηκαν στις αντίστοιχες σχολικές μονάδες του Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ήδη απολαμβάνουν τις παροχές του σχολείου τους. Η όψη της χαράς και της πληρότητας που είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των νέων μαθητών του “A Step Forward” εναλλάσσονται με το συναίσθημα της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειας που η νέα τους ζωή, τους προσφέρει!

H εκπαιδευτικός του “A Step Forward” και οι εθελοντές των Γιατρών του Κόσμου που συμμετέχουν στο έργο, βοηθούν τους μαθητές στη μελέτη και τις εργασίες τους στο πλαίσιο της ενισχυτικής διδασκαλίας, ώστε να μπορούν να ακολουθήσουν το σχολικό πρόγραμμα με άνεση και επιτυχία. Μια ουσιαστική κίνηση ώστε να αξιοποιηθεί ο χρόνος παραμονής των γυναικών και των παιδιών τους στο Ανοικτό Κέντρο Διαμονής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚρήτη – Τρομοκρατημένο σκυλάκι την ώρα του σεισμού – Έκανε… σβούρες
Επόμενο άρθροΧάιντι Κλουμ: Γιατί απαγόρευε στην εντυπωσιακή κόρη της, Λένι, να γίνει μοντέλο