Προσφορά για την εξαγορά της γερμανικής αεροπορικής Condor, που ανήκει στη βρετανική Thomas Cook ετοιμάζεται να καταθέσει η επίσης γερμανική Lufthansa, διατηρώντας βλέψεις για την απόκτηση και των υπόλοιπων αεροπορικών του βρετανικού ομίλου ταξιδίων, όπως ανακοίνωσε ο CEO της Lufthansa.

 

Από την πλευρά της, η Thomas Cook παραδέχθηκε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τους πιστωτές της για την ενίσχυση των οικονομικών της έπειτα από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για δυσκολίες της επιχείρησης να καλύψει τις δανειακές της υποχρεώσεις.

 

Ο επικεφαλής της Lufthansa, Carsten Spohr, είπε επίσης ότι ειναι μάλλον απίθανο να αποκτήσει όλες τις αεροπορικές της Thomas Cook μόνον ένας αγοραστής, λόγω των αντιμονοπωλιακών κανόνων, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι περί του ύψους της προσφοράς.

 

Η μετοχή της Thomas Cook έκανε άλμα άνω του 10% ενώ αντιθέτως της Lufthansa υποχώρησε κατά 1,4%.

 

Τον Φεβρουάριο, ο τουρ οπερέιτορ ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε αναζήτηση αγοραστών για την κερδοφόρα αεροπορική εταιρία του καλώντας ενδιαφερόμενους επενδυτές για την υποβολή προσφορών. Το πωλητήριο μπήκε μετά την έκδοση προειδοποιήσεων για τα κέρδη το 2018, καθώς η εταιρεία είχε άμεση ανάγκη για τη συγκέντρωση ρευστού

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔιαφωνώ με το ύφος του κ. Πολάκη
Επόμενο άρθροΚανείς δεν θα μείνει εκτός των 120 δόσεων