Για πρώτη φορά χθες, 13 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση στην Σκιάθο, από τα τρία δημοτικά συμβούλια των νησιών των Β. Σποράδων.

Τα θέματα που τους απασχόλησαν στη συνάντηση ήταν η φημολογούμενη κατάργηση των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων, η θέσπιση Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη στην Δημοτική Ενότηρα Σκιάθου, η ανακύκλωση, η κοινή τουριστική προβολή.

«Μετά από παρασκηνιακές ενέργειες και άρνηση του δημάρχου Σκιάθου κ. Θ. Τζούμα δεν συζητήθηκε το μεγάλο θέμα των λεωφορείων που απασχολεί τον τελευταίο καιρό τη Σκιάθο, αν και ο δήμαρχος Σκοπέλου κ. Στ. Περίσσης είχε ετοιμάσει ολοκληρωμένη πρόταση-τοποθέτηση. Επειδή δεν επιθυμούσαμε να τορπιλίσουμε το καλό κλίμα που επικρατούσε και να φέρουμε σε άβολη θέση τους φιλοξενουμένους μας, συζητήσαμε το συγκεκριμένο πρόβλημα με τον δήμαρχο Σκοπέλου στο περιθώριο της συνάντησης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η πρόταση του, που ήταν και η πρόταση της παράταξης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, είναι η επιδίωξη νομοθετικής ρύθμισης έτσι ώστε να περάσει η αρμοδιότητα της εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου άγονων γραμμών από τις Περιφέρειες στους Δήμους. Έτσι οι Δήμοι θα μπορούν ελεύθερα και χωρίς πιέσεις να αποφασίζουν εάν θα αναλαμβάνουν οι ίδιοι αυτό το έργο ή θα προβαίνουν σε δημοπρασίες. Συμφωνήσαμε λοιπόν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια αυτή.

Γενικά η συνάντηση κρίνεται επιτυχής, διαπιστώθηκε σε πολλά σημεία ταύτιση απόψεων και βοήθησε στην εξασφάλιση άμεσης επικοινωνίας με τους αιρετούς συναδέλφους των άλλων νησιών για την επίλυση κοινών προβλημάτων», αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

Προηγούμενο άρθροΠόσο μοιάζει το ανθρώπινο DNA με εκείνο της μπανάνας; – Δείτε το νέο επεισόδιο του «Celebrity Science»
Επόμενο άρθροΗ Tesla δε θέλει Ελλάδα, αλλά…