Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023, 09:36

Με στόχο να φτάσει στα ημιτελικά του Australian Open για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει σήμερα στις 12:00 (Eurosport 1) τον Γίρι Λεχέτσκα.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο 4), μετά τη νίκη-θρίλερ (3-2 σετ) επί του Γιανίκ Σίνερ (Νο 16) φιλοδοξεί να κάνει ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του πρώτου του Grand Slam στην καριέρα του.

Ο Τσιτσιπάς θεωρείται ως το φαβορί στη μάχη του με τον Τσέχο, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 71 της παγκόσμιας κατάταξης.

Εντούτοις ο σημερινός αντίπαλος του «Στεφ» θέλει μεγάλη προσοχή, καθώς είναι η αποκάλυψη του τουρνουά, έχοντας αφήσει εκτός διοργάνωσης κατά σειρά τους Μπόρνα Τσόριτς, Καμ Νόρι και Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ (Νο 7).

Σε περίπτωση που ο Τσιτσιπάς πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τους «4» του Australian Open εκεί θα συναντήσει τον Ρώσο Καρέν Kατσάνοφ (Νο 20), ο οποίος προκρίθηκε ξεκούραστα, λόγω της απόσυρσης του Αμερικανού Σεμπ Κόρντα (Νο 31) στο τρίτο σετ.

Αξίζει να σημειωθεί πότι ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας με την πρόκρισή του στα προημιτελικά έχει εξασφαλίσει το ποσό των 352.000 ευρώ, ενώ αν νικήσει τον Γίρι Λεχέτσκα τα έσοδά του θα αυξηθούν στις 587.000.

 «Παίζω το παιχνίδι μου. Οι τίτλοι έρχονται όταν παίζω καλά. Όταν μπορείς να παίζεις καλά, τα υπόλοιπα έρχονται φυσιολογικά, είναι η φυσιολογική ροή των πραγμάτων. Όλοι έχουμε πίεση όταν παίζουμε. Κάθε φορά είναι μια διαφορετική κούρσα, με διαφορετικές συνθήκες, διαφορετικό παίκτη απέναντί μας.

Σε αυτό συγκεντρωνόμαστε. Δε νομίζω ότι πολλοί παίκτες σκέφτονται το μέλλον, είναι ένα άθλημα στο οποίο πρέπει να μένεις στο παρόν, αλλιώς το μυαλό σου ταξιδεύει και φτιάχνει σενάρια και καταστάσεις. Και αυτός δεν είναι τρόπος να φτάσεις στην καλύτερη απόδοση», είπε μεταξύ άλλων για το σημερινό ματς και το τουρνουά γενικά.

 


 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023, 09:41

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Συναγερμός για βόμβα μετά από email
Επόμενο άρθροΚρασί: Επενδύσεις σε επιχειρήσεις οινοπαραγωγής – Οι δικαιούχοι