Για προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, με ταυτόχρονη εκτόξευση λάσπης κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του με θέμα «Η δημοκρατία-δικαιοσύνη σε κλοιό πολιορκίας».

Βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας για ωμές παρεμβάσεις στο έργο των δικαστών που, όπως είπαν, έχουν στόχο τη συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis.

Χαρακτηριστικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία τόνισαν ότι η δίωξη Τουλουπάκη ήταν μήνυμα στους άλλους δικαστές να μην τολμήσουν να ελέγξουν την κυβέρνηση από εδώ και μπρος ενώπιον οικονομικών διαχειρίσεων.

Μίλησαν για περίοδο θεσμικής εκτροπής και υπογράμμισαν ότι το σχέδιο της κυβέρνησης έχει διπλό στόχο, από τη μια να χτυπήσουν το ΣΥΡΙΖΑ κι από την άλλη να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του Φώτη Κουβέλη όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα γεγονότα των ημερών, Novartis και Μάτι. Παραφράζοντας τον ποιητή Μανώλη Αναγνωστάκη, είπε: «αυτοί που είναι καταλερωμένοι ζητούν λεκέ στον πέτο των άλλων».

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑνακοινώθηκε η απόκτηση του Σαντ-Ρος
Επόμενο άρθροΈχω ζήσει τον χλευασμό των ανθρώπων – Η παχυσαρκία είναι ασθένεια