Μπορούν να συμμετέχουν όσοι διαθέτουν στην αγορά Κρητικό επώνυμο τυποποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με brand και LOT number, ελαιοκομικής περιόδου 2021-2022.

Το τριήμερο 18, 19 και 20 Μαρτίου 2022 θα πραγματοποιηθεί ο 8ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Τυποποιημένου Ελαιόλαδου, τον οποίο διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν επιχειρήσεις τυποποίησης και εμπορίας ελαιόλαδου κάθε μορφής, συνεταιριστικές οργανώσεις, παραγωγοί ή ομάδες παραγωγών, που διαθέτουν στην αγορά Κρητικό επώνυμο τυποποιημένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με brand και LOT number, ελαιοκομικής περιόδου 2021-2022 σε ποσότητα τουλάχιστον 1.000 κιλών, σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Τυποποιημένο ελαιόλαδο συμβατικής καλλιέργειας
  • Τυποποιημένο ελαιόλαδο Βιολογικής καλλιέργειας (με προσκόμιση ανάλογου πιστοποιητικού)
  • Τυποποιημένο ελαιόλαδο με πιστοποίηση ΠΟΠ ή ΠΓΕ (με προσκόμιση ανάλογου πιστοποιητικού από τον Agrocert)

Οι αιτήσεις για την συμμετοχή είναι ανοιχτές μέσω της ιστοσελίδας του διαγωνισμού www.cretanooc.org

Η αποστολή δειγμάτων θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022, ενώ η αξιολόγηση θα γίνει την Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣΡ.

Η τελετή απονομής των βραβείων και διακρίσεων έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, και προσεχώς θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για την εκδήλωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝέο περιστατικό κορωνοϊού σε παίκτη της Φενερμπαχτσέ
Επόμενο άρθρο00 στις 26/1 το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και το Ολυμπιακός-Παναιτωλικός